Bit: Modder in de problemen door Thomas de Stoomlocomotief

Geplaatst:
Aangepast: 16 mei 2019 18:19

Het is bijna ondenkbaar dat modders zich er niet aan wagen; het toevoegen van Thomas de Stoomlocomotief als vijand in een game. Degene die hier ooit mee begon, heeft hierdoor wel problemen ondervonden.

Thomas de Stoomlocomotief is een kindervriend, maar wel eentje die er best creepy uitziet. Modder Kevin Brock bedacht ooit dat het wel grappig zou zijn om de blauwe stoomtrein in Skyrim te stoppen. Toen deze mod viral ging, kreeg hij echter Mattel achter zich aan. Mattel beschikt over de eigendomsrechten van onze blauwe freaky vriend. Hij werd gesommeerd zijn video's en de mod offline te halen, anders zou hij voor het gerecht gesleept worden. Als reden hiervoor werd aangegeven dat Thomas explodeert, terwijl er verder niet moeilijk werd gedaan over het feit dat hij mensen vermoord. De mod is ook niet makkelijk beschikbaar momenteel, maar ondertussen zijn er heel veel verschillende mods verschenen die Thomas de Stoomlocomotief in diverse andere games introduceert. Het gewenste effect is voor Mattel dus behoorlijk uitgebleven.

Bron: The Face
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord