Bit: Hyrule Castle uit Breath of the Wild nagemaakt in Minecraft

Geplaatst: 23 april 2019 11:40

Een aantal spelers hebben Hyrule Castle uit The Legend of Zelda: Breath of the Wild nagemaakt in Minecraft. Dit bouwwerk laat zien hoe het kasteel eruit had kunnen zien voordat het verwoest werd.

De wereld van The Legend of Zelda: Breath of the Wild is ontzettend groot en uitgebreid. Een van de meest bijzondere gebouwen is echter wel Hyrule Castle. Helaas is het kasteel verwoest door Calamity Ganon en kunnen we in de game enkel nog de ruïnes van het kasteel verkennen. Een aantal Japanse spelers die in het Minecraft Partners Program zitten, een initiatief van Microsoft waarbij spelers hun Minecraft-creaties kunnen verkopen, vroeg zich af hoe Hyrule Castle eruit had gezien voordat Ganon het om zeep had geholpen. Met een groep van dertien man zijn ze vervolgens aan de slag gegaan om een replica van het kasteel te maken zoals ze dachten dat het eruit had kunnen zien voor het verwoest werd. In twee maanden tijd heeft het team een volledige recreatie van het kasteel weten te bouwen, compleet met interieur.

Nintendo vond de creatie van het Japanse team zo bijzonder, dat ze hen hebben geïnterviewd en een video in elkaar hebben gezet om te laten zien hoe bijzonder het digitale bouwwerk is.

Bron: Nintendo
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord