Bit: Fan maakt Super Mario Bros. battle royale

Geplaatst:
Aangepast: 17 juni 2019 11:30

Battle Royale-games zijn nog steeds helemaal hot en vroeg of laat krijgt elke game een battle royale-versie. Een fan maakte daarom een Super Mario Bros. battle royale.

Ontwikkelaar InfernoPlus laat via zijn YouTube-kanaal weten dat hij een volledig functionerende battle royale-versie heeft gemaakt van de NES-klassieker Super Mario Bros. In deze versie van de platformer speel je met maximaal 98 anderen een willekeurig level uit de originele game. De winnaar is de eerste persoon die Bowser aan het einde van het level weet te verslaan. De andere spelers zijn wel te zien in jouw game, maar je hebt geen directe interactie met ze. Je kunt ze wel een leven laten verliezen door bijvoorbeeld de blokken te breken waar ze op staan, of ze te raken met een Koopa-schild. Wanneer je echter de superster weet te bemachtigen, kun je je tegenstanders wel aanvallen door ze aan te raken.

De Super Mario Bros. battle royale-fangame is geheel gemaakt in HTML5 en is dus gewoon, ook met een controller, via je webbrowser te spelen. Hoe lang de game nog blijft bestaan is niet bekend, daar Nintendo het meestal niet zo heeft op ontwikkelaars die gebruikmaken van content waar zij copyright op hebben.

Bron: InfernoPlus
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord