Bedenker Five Nights At Freddy's stopt ermee

Geplaatst: 17 juni 2021 13:27

Scott Cawthon, de bedenker van Five Nights At Freddy's stopt ermee. Via zijn website kondigt hij zijn pensioen aan.

Scott Cawthon kwam zo'n zeven jaar geleden met het idee van Five Nights At Freddy's. Deze indie-horrorgame werd een enorme hit en kreeg in rap tempo een groot aantal vervolg-games en spin-offs. Cawthon kondigt nu echter aan niet meer aan de serie verder te willen werken. Via zijn website heeft hij een statement gedeeld waarin hij zijn pensioen aankondigt. Cawthon geeft aan dat hij zich gezegend voelt met het succes van FNAF en is zijn fans dan ook enorm dankbaar. Hij geeft echter wel aan dat hij het mist om de dingen te doen die hij deed voordat hij aan Five Nights At Freddy's was begonnen. Daarnaast kwam Cawthon een paar dagen geleden ook onder vuur te liggen nadat bekend werd dat hij grote geldbedragen had gedoneerd aan Conservatieve politieke partijen en kandidaten. Zij staan erom bekend niet erg LGBT-vriendelijk te zijn. De fanbase van Five Nights At Freddy's, die voor een groot deel uit de LGBT-gemeenschap bestaat, reageerde hier niet goed op. Of dit ook te maken heeft met het pensioen van Cawthon, is niet bekend. In zijn statement haalt hij dit incident niet aan.

Volgens Cawthon betekent dit niet het einde van Five Nights At Freddy's. De serie wordt voortgezet onder leiding van een nieuw persoon die door Cawthon zelf wordt aangesteld. Five Nights At Freddy's: Security Breach verschijnt eind 2021.

Bron: Scott Cawthon
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord