Bedenker Five Nights At Freddy's stopt ermee

Scott Cawthon, de bedenker van Five Nights At Freddy's stopt ermee. Via zijn website kondigt hij zijn pensioen aan.

Scott Cawthon kwam zo'n zeven jaar geleden met het idee van Five Nights At Freddy's. Deze indie-horrorgame werd een enorme hit en kreeg in rap tempo een groot aantal vervolg-games en spin-offs. Cawthon kondigt nu echter aan niet meer aan de serie verder te willen werken. Via zijn website heeft hij een statement gedeeld waarin hij zijn pensioen aankondigt. Cawthon geeft aan dat hij zich gezegend voelt met het succes van FNAF en is zijn fans dan ook enorm dankbaar. Hij geeft echter wel aan dat hij het mist om de dingen te doen die hij deed voordat hij aan Five Nights At Freddy's was begonnen. Daarnaast kwam Cawthon een paar dagen geleden ook onder vuur te liggen nadat bekend werd dat hij grote geldbedragen had gedoneerd aan Conservatieve politieke partijen en kandidaten. Zij staan erom bekend niet erg LGBT-vriendelijk te zijn. De fanbase van Five Nights At Freddy's, die voor een groot deel uit de LGBT-gemeenschap bestaat, reageerde hier niet goed op. Of dit ook te maken heeft met het pensioen van Cawthon, is niet bekend. In zijn statement haalt hij dit incident niet aan.

Five Nights At Freddys bedenker met pensioen2

Volgens Cawthon betekent dit niet het einde van Five Nights At Freddy's. De serie wordt voortgezet onder leiding van een nieuw persoon die door Cawthon zelf wordt aangesteld. Five Nights At Freddy's: Security Breach verschijnt eind 2021.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?