Battlefield 2042 heeft geen campaign en battle royale

Geplaatst: 13 juni 2021 13:45

Battlefield 2042 krijgt geen campaign en geen battle royale-modus op lancering. DICE design topman Daniel Berlin geeft ons meer informatie over de keuzes.

Het is aanwezig in de Battlefield-games sinds Battlefield 3, maar in Battlefield 2042 hoeven we ons niet op te maken voor een singleplayer-avontuur. De first-person shooter wordt gemaakt voor de multiplayer-ervaring. Volgens Daniel Berlin heeft DICE zich vooral gefocust op hetgeen waar ze goed in zijn. Dit wil echter niet zeggen dat er geen narratief in Battlefield 2042 aanwezig is. De multiplayer-maps vertellen een verhaal over de huidige stand van zaken. Je hoeft niet per se tegen andere spelers te spelen, maar kan je het ook opnemen tegen bots. Een battle royale-modus ontbreekt in deze editie van Battlefield. Daarvoor in de plaats krijgen we een nieuwe gamemodus die een vergelijkbare ervaring voorschotelt. Deze gamemodus moet echter nog onthuld worden. Vanavond tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase krijgen we de eerste gameplaybeelden te zien. Bekijk hier de aankondiging van Battlefield 2042.

Battlefield 2042 is beschikbaar vanaf 22 oktober voor de pc, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 en PlayStation 5.

Bron: Eurogamer
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Battlefield 2042

Series

Battlefield

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

19 november 2021

Ontwikkelaar

EA DICE

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord