Awesome Games Done Quick 2019 haalt 2,3 miljoen dollar op voor goed doel

Geplaatst:

Awesome Games Done Quick 2019 zit er helaas weer op. Het jaarlijkse speedrun-evenement heeft dit jaar maar liefst 2,3 miljoen dollar voor een goed doel opgehaald.

Games Done Quick is een halfjaarlijks speedrun-evenement waarbij verschillende games achter elkaar zo snel mogelijk uitgespeeld worden. Tijdens elke marathon kunnen kijkers geld doneren voor een goed doel. Awesome Games Done Quick, het winterevenement dat jaarlijks in januari wordt gehouden, heeft dit jaar 2,39 miljoen dollar opgehaald voor het Amerikaanse Prevent Cancer Foundation. Momenteel is dit het hoogste bedrag dat ooit tijdens een GDQ-evenement is gedoneerd. 46.386 donateurs hebben hieraan bijgedragen. Tijdens het evenement, dat van 6 januari tot en met 13 januari liep, werden er speedruns van 131 games gedaan. Dit jaar werden onder andere Super Metroid, Super Mario Odyssey en Sonic Forces op het evenement gespeeld.

Het volgende GDQ-evenement, Summer Games Done Quick, kun je vanaf 23 juni tot en met 30 juni bekijken.

Bron: Games Done Quick
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord