Apple slaat terug in rechtszaak tegen Epic Games

Geplaatst:

De strijd tussen Apple en Epic Games is nog steeds niet gestreden. Apple heeft nu namelijk een tegenaanklacht ingediend tegen Epic Games.

Vorige maand barstte er een heftige strijd los tussen elektronicagigant Apple en ontwikkelaar Epic Games. Epic Games sleepte Apple voor de rechter omdat Apple Fortnite uit de App Store had geweerd, nadat Epic Games de verplichte kosten van de App Store probeerde te omzeilen. Apple reageerde hier niet alleen op door Fortnite uit de App Store te verwijderen, maar ook door Epic Games de volledige toegang tot Apple's developer tools te weigeren. Uiteindelijk werd de rechtszaak tussen Apple en Epic Games beslecht met de uitspraak dat Apple Fortnite niet terug in de App Store hoeft te plaatsen, maar Epic Games niet de toegang tot de developer tools mag ontzeggen. Apple heeft hier gisteren een tegenaanklacht voor ingediend. Volgens Apple is de rechtszaak die Epic Games begonnen is, niets meer dan een onenigheid die over geld gaat. Volgens Apple is het absurd dat Epic Games vindt dat ze een speciale behandeling verdient ten opzichte van andere ontwikkelaars die hun geld verdienen via de App Store. Epic Games heeft volgens Apple namelijk meer dan zeshonderd miljoen dollar verdiend aan transacties via de App Store. Het moedwillig willen omzeilen van de vergoeding die elke ontwikkelaar moet betalen voor transacties via de App Store, is volgens Apple dan ook niets meer dan diefstal.

onbekend

Apple en Epic Games treffen elkaar op 28 september weer in de rechtszaal. Dit verhaal krijgt zeker nog een staartje.

Bron: Apple
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord