Apex Legends bevat LHTBQ-personages

Geplaatst: 8 februari 2019 22:05
Aangepast: 8 februari 2019 22:08

Ontwikkelaar Respawn Entertainment heeft in een interview bevestigd dat een aantal personages zich scharen onder de LHTBQ-community. De biografieën van bepaalde personages gaven dit al enigszins aan.

Apex Legends is een nieuwe game van Respawn Entertainment dat zich in het universum van Titanfall afspeelt, maar vooralsnog zonder de welbekende mechs. De free-to-play Battle Royal game is een groot succes en groeit zelfs harder dan Fortnite. De studio heeft er veel werk in gestoken om een goede tegenhanger van Epic's populaire game neer te zetten. Ook de personages zijn hierbij goed uitgedacht en gecreëerd aan de hand van de tijd waarin we nu leven. Dit betekent dat ook over de seksualiteit van bepaalde karakters wordt nagedacht. Zo staat in de biografie van Bloudhound geen sekse vermeld omdat dit personage zich met geen van beide genders identificeert. In het achtergrondverhaal van Gibraltar staat te lezen dat hij pas de waarde van het helpen van anderen begon in te zien, nadat hij en zijn vriend met een gestolen motor vast kwamen te zitten in een modderstroom.

Respawn Entertainment heeft al bevestigd dat er meer personages aan gaan komen, maar het is nog even afwachten voor we weten welke kleurrijke figuren ons nog te wachten staan.

Bron: Rock Paper Shotgun
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Apex Legends

Series

-

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

5 februari 2019

Ontwikkelaar

Respawn Entertainment

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord