Apex Legends
  • ONTWIKKELAAR Respawn Entertainment
  • RELEASEDATUM 5 februari 2019
  • PLATFORMEN Pc, PlayStation 4, Xbox One
  • GENRE Shooter
  • GAMELINER SCORE

Apex Legends bevat LHTBQ-personages

Ontwikkelaar Respawn Entertainment heeft in een interview bevestigd dat een aantal personages zich scharen onder de LHTBQ-community. De biografieën van bepaalde personages gaven dit al enigszins aan.

Apex Legends is een nieuwe game van Respawn Entertainment dat zich in het universum van Titanfall afspeelt, maar vooralsnog zonder de welbekende mechs. De free-to-play Battle Royal game is een groot succes en groeit zelfs harder dan Fortnite. De studio heeft er veel werk in gestoken om een goede tegenhanger van Epic's populaire game neer te zetten. Ook de personages zijn hierbij goed uitgedacht en gecreëerd aan de hand van de tijd waarin we nu leven. Dit betekent dat ook over de seksualiteit van bepaalde karakters wordt nagedacht. Zo staat in de biografie van Bloudhound geen sekse vermeld omdat dit personage zich met geen van beide genders identificeert. In het achtergrondverhaal van Gibraltar staat te lezen dat hij pas de waarde van het helpen van anderen begon in te zien, nadat hij en zijn vriend met een gestolen motor vast kwamen te zitten in een modderstroom.

Apex Legends Bloodhound

Respawn Entertainment heeft al bevestigd dat er meer personages aan gaan komen, maar het is nog even afwachten voor we weten welke kleurrijke figuren ons nog te wachten staan.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick LamersAls Junior Eindredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?