Animal Crossing: New Horizons
  • ONTWIKKELAAR Nintendo
  • EERSTE RELEASEDATUM 20 maart 2020
  • PLATFORMEN Nintendo Switch
  • GENRE Simulatie
  • GAMELINER SCORE

Animal Crossing: New Horizons verwijderd uit Chinese winkels

Niet iedereen is blij met de nieuwste game van Nintendo. In China is Animal Crossing: New Horizons uit de winkelschappen verwijderd.

Hoe onschuldig Animal Crossing ook lijkt, de Chinese overheid was niet bepaald blij met de vrijheid in communicatie die de game biedt. De game is uit de Nintendo E-shop verwijderd en ook de fysieke versies zijn uit de winkels gehaald. Animal Crossing: New Horizons moet nog in China uitkomen, maar veel spelers hebben de game via Taobao en Pinduoduo aangeschaft. Deze bedrijven leveren veel westerse producten, met toestemming van China. Waarom is Animal Crossing: New Horizons vroegtijdig verbannen? De game werd door sommige speler gebruikt als politiek platform, om hun steun te uiten aan de situatie in Hong Kong. "Free Hong Kong" is al een hele tijd aan de gang, Blizzard maakte hierbij ook wat slechte pr-beslissingen. De online server van de game blijft echter draaien, voor nu tenminste.

Animal Crossing: New Horizons is nu beschikbaar voor de Nintendo Switch, mits je niet in China woont natuurlijk.

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?