Amerikaanse regering steelt Nintendo muziek voor Flash-game

Geplaatst: 20 februari 2019 16:50

Als jij aan de Amerikaanse regering en videogames denkt, dan denk je waarschijnlijk niet aan diefstal. Waarschijnlijk denk je dan aan de discussie over de wetgeving van Lootboxen of aan de uitspraken die door de regering zijn gedaan over de relatie tussen games en schietpartijen. Toch heeft de Amerikaanse regering zich schuldig gemaakt aan diefstal van muziek van Nintendo.

De muziek in kwestie is afkomstig uit de game Yoshi’s Island DS. Het gaat om “The Underground theme”, die te horen is bij een Flash-game die de Amerikaanse overheid heeft gemaakt voor kinderen over recyclen. De muziek uit de DS-game gaat spelen zodra je op de startknop drukt. Bij de ontdekking van dit plagiaat werden er gelijk grappen gemaakt, want Nintendo staat er om bekend rechtszaken aan te spannen om hun intellectueel bezit te beschermen.

Op het moment heeft Nintendo nog niet op het plagiaat rondom de Flash-game gereageerd.

Bron: Nintendosoup

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord
© 2005 - 2024 Gameliner.nl V.O.F. All Rights Reserved.