Activision & Vivendi Games bundelen hun krachten

Activision, de uitgever van games als Call of Duty, Tony Hawk en Guitar Hero, gaat samen met Vivendi Games. Vivendi Games staat bekend om zijn games als FEAR en World of Warcraft. Samen gaan ze verder onder de naam Activision Blizzard. Daarmee is Activision Blizzard in één klap de grootste uitgever in games van de wereld met een bedrijfswaarde van 18,9 miljard dollar (12,9 miljard euro). Nu gaan ze voormalig nummer één Electronic Arts in waarde ver voorbij.

Robert Kotick, CEO van Activision, zal in het bestuur van Activision Blizzard zijn rol als CEO blijven behouden. Bruce Hack, algemeen directeur van Vivendi Games zal vice-president worden van Activision Blizzard. Midden 2008 hoopt men de deal afgerond te hebben. We houden jullie op de hoogte.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?