Check al onze gamescom content hier!

Activision staat grote ontslaggolf te wachten

Het gaat niet goed bij Activision en dat gaat resulteren in een grote ontslaggolf binnen het bedrijf. Ruim honderd medewerkers moeten vrezen voor hun baan om de verliezen van de afgelopen periode goed te maken.

Dat het rommelt binnen het bedrijf is al een tijdje duidelijk. Diverse grote namen verlieten Activision al en ontwikkelaar Bungie werd na de tegenvallende cijfers van Destiny 2: Forsaken afgestoten. De aandelen van het bedrijf zakten afgelopen vrijdag met maar liefst 2,5% en die dalende koers is reden genoeg voor het bedrijf om het mes in het personeelsbestand te zetten. Een maand geleden vond er een heuse stoelendans plaats binnen Activision, waardoor veel bekende namen een nieuwe functie binnen het bedrijf innamen. Met de aanstaande ontslagronde hoopt men bij Activision de winst weer op te kunnen krikken. Eind 2017 telde het Amerikaanse bedrijf maar liefst 9800 personeelsleden. Volgens anonieme bronnen binnen het bedrijf staan de banen van meer dan honderd medewerkers op de tocht.

activisionblizzard

Wanneer de ontslagen officieel bekendgemaakt worden is nog niet duidelijk, Activision heeft nog niet gereageerd op de uitlatingen van de anonieme bronnen.

BRON Bloomberg

Over auteur Patrick Lamers

Patrick LamersAls Junior Eindredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

TAGS

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?