Activision staat grote ontslaggolf te wachten

Geplaatst:
Aangepast: 8 maart 2024 19:16

Het gaat niet goed bij Activision en dat gaat resulteren in een grote ontslaggolf binnen het bedrijf. Ruim honderd medewerkers moeten vrezen voor hun baan om de verliezen van de afgelopen periode goed te maken.

Dat het rommelt binnen het bedrijf is al een tijdje duidelijk. Diverse grote namen verlieten Activision al en ontwikkelaar Bungie werd na de tegenvallende cijfers van Destiny 2: Forsaken afgestoten. De aandelen van het bedrijf zakten afgelopen vrijdag met maar liefst 2,5% en die dalende koers is reden genoeg voor het bedrijf om het mes in het personeelsbestand te zetten. Een maand geleden vond er een heuse stoelendans plaats binnen Activision, waardoor veel bekende namen een nieuwe functie binnen het bedrijf innamen. Met de aanstaande ontslagronde hoopt men bij Activision de winst weer op te kunnen krikken. Eind 2017 telde het Amerikaanse bedrijf maar liefst 9800 personeelsleden. Volgens anonieme bronnen binnen het bedrijf staan de banen van meer dan honderd medewerkers op de tocht.

Activision Blizzard Logo

Wanneer de ontslagen officieel bekendgemaakt worden is nog niet duidelijk, Activision heeft nog niet gereageerd op de uitlatingen van de anonieme bronnen.

Bron: Bloomberg
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord