Activision-medewerkers optimistisch over overname

Geplaatst: 21 januari 2022 17:50

Gaat er eindelijk wat veranderen met de cultuur binnen Activision Blizzard? Een groot aantal medewerkers is in ieder geval optimistisch over de overname.

Als je het afgelopen jaar het nieuws in de gamewereld een beetje hebt gevolgd, ben je waarschijnlijk bekend met de seksuele intimidatie bij Activision Blizzard. Het nieuws bereikte zelfs de grootste Nederlandse kranten. Alhoewel het nieuws in de zomer van 2021 naar buiten kwam, wordt nog altijd wordt geprobeerd om de cultuur binnen het bedrijf te verbeteren. Afgelopen dinsdag kwam plotseling het gamenieuws van het jaar binnen: Activision Blizzard is overgenomen door Microsoft. Die overname leidde tot gemengde reacties, zo ook onder het personeel van Activision Blizzard. Een overname kan immers positieve en negatieve kanten met zich meebrengen. Alhoewel het personeel bang is voor mogelijke ontslagen, heerst er ook optimisme. Medewerkers geven aan dat ze opgelucht zijn dat er eindelijk iets is gebeurd dat de cultuur binnen het bedrijf flink kan veranderen.

Wat denk jij? Gaat de bedrijfscultuur bij Activision Blizzard omslaan na de overname van Microsoft, of horen we binnenkort over het zoveelste schandaal bij het bedrijf? Laat het ons weten in de reacties!

Bron: Bloomberg
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord