Activision breekt zonder prijsverlaging van PS3 met Sony

Bobby Kotick, van uitgever Activision, heeft in een interview met The Times gezegd dat ze wellicht stoppen met de support voor de PlayStation 3, als deze geen prijsverlaging doorvoert. Volgens Kotick is het op dit moment erg duur om een game voor de console te maken, terwijl de opbrengsten van verkochte games veel lager zijn dan bij bijvoorbeeld de Nintendo Wii en Xbox 360.

I'm getting concerned about Sony; the PlayStation 3 is losing a bit of momentum and they don't make it easy for me to support the platform. It's expensive to develop for the console, and the Wii and the Xbox are just selling better. Games generate a better return on invested capital on the Xbox than on the PlayStation.
They have to cut the price, because if they don't, the attach rates are likely to slow. If we are being realistic, we might have to stop supporting Sony.

Kotick concludeerde met de opmerking dat het hier niet gaat om een langer periode van bijvoorbeeld een jaar of vijf, maar juist over de nabije toekomst. Mocht er in 2010 of 2011 geen prijsverlaging optreden, dan zal Activision zich gaan beraden over de support voor zowel de PlayStation 3 én PSP.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?