Activision Blizzard ontslaat personeel eSports-divisie

Geplaatst:

Activision Blizzard heeft een flink aantal personeel van haar eSports-divisie ontslagen. Dit heeft te maken met de verlegging van de focus van live evenementen naar online eSports-evenementen.

De coronapandemie laat nog steeds overal haar sporen na. Zo ook in de wereld van competitieve games. Nu fysieke evenementen al een tijdje niet meer door kunnen gaan, gaan ook eSports-competities over op de online variant. Dit heeft echter wel gevolgen voor het personeel dat betrokken is bij het organiseren van dergelijke evenementen. Volgens een rapport van Sports Business Journal heeft Activision Blizzard om die reden zo'n vijftig man personeel ontslagen. Al deze ontslagen vinden plaats binnen de eSports-afdeling van het bedrijf. Volgens Activision Blizzard Sports and Entertainment president Tony Petitti is dit het gevolg van het online organiseren van grote eSports-competities als de Overwatch League en de Call of Duty League. Dit betekent echter niet dat fysieke evenementen helemaal niet meer worden gehouden. Volgens Petitti kijkt Activision Blizzard ernaar uit om weer live evenementen te organiseren wanneer dat weer mogelijk is.

Activision Blizzard zegt er zorg voor te dragen dat de ontslagen werknemers voldoende gecompenseerd worden.

Bron: Sports Business Journal
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord