Abonnementendienst Apple Arcade aankondigd

Geplaatst:

Tijdens de presentatie van Apple in het Steve Jobs Theatre is Apple Arcade aangekondigd, een abonnementendienst voor games op de iPhone, iPad en desktop.

Afgelopen weekend kwam het gerucht al naar buiten dat Apple van plan was abonnementen in te stellen voor video, nieuws en games. Dit bleek dus te kloppen. Vandaag vertelde CEO Tim Cook tijdens de presentatie over de service. Apple Arcade moet toegang geven tot meer dan 100 nieuwe en exclusieve games, die op geen enkel ander platform beschikbaar zijn. Gebruikers kunnen de games dan downloaden naar hun device, zodat ze de games naar hartenlust kunnen uitproberen en spelen. Dit lijk in veel opzichten dus op de Xbox Game Pass. De service wordt beschikbaar gemaakt voor Apple TV, iPhone, iPad en Mac. Het wordt ook mogelijk een abonnement te delen middels family share, zonder dat daar extra kosten voor gemaakt hoeven te worden. Volgens Apple worden gegevens van gebruikers bij geen enkele game van Apple Arcade en kunnen de games offline worden gespeeld.

De kosten die gemoeid gaan met een Apple Arcade abonnement zijn nog niet bekendgemaakt. De dienst is beschikbaar vanaf de herfst dit jaar.

Bron: YouTube
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord