Aandelen game-industrie ook naar beneden door beursmalaise

De games industrie heeft op dit moment ook te lijden door de beursmalaise en kredietcrisis. Gisteren zijn vele Amerikaanse uitgevers onderuit gegaan, nadat de NASDAQ een vrije val maakte (het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemde weer tegen het reddingsplan om $700 miljard in de Amerikaanse economie te steken). De waarde van hun aandelen is sterk verminderd.

Activision Blizzard, Electronic Arts, Take-Two Interactive en THQ moesten genoegen nemen met lagere cijfers. Zo verloor Activision Blizzard 13,8% en Electronic Arts ruim 9% over de waarde van hun aandelen. De aandelen van Take-Two Interactive zijn zelfs $10 minder waard dan het laatste bod van Electronic Arts op deze ontwikkelaar. Microsoft en Sony Corporation sloten ook lager.

In Europa voelen we de klappen ook, want de prijs van een aandeel voor Ubisoft zakte met €12,47 naar €45,50.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?