Razer lekt per ongeluk persoonsgegevens van gebruikers

Volgens een bericht, dat is gepubliceerd door cyberbeveiligingsadviseur Volodymyr Diachenko, zijn de persoonlijke gegevens van naar schatting honderdduizend Razer-accounts sinds 18 augustus openbaar gemaakt.

Razer zou meteen op de hoogte zijn gebracht door de cyberbeveiligingsadviseur, maar het probleem bleef nog lange tijd na de melding onopgelost. Pas drie weken na de melding wist Razer met het 'juiste personeel' het probleem op te lossen. Razer heeft inmiddels bevestigd middels een verklaring dat er inderdaad sprake was van een datalek, maar stelt gebruiker gerust. Volgens het gamemerk zijn gevoelige gegevens, zoals creditcardnummers of wachtwoorden, niet onthuld. Op 9 september heeft Razer het gat gedicht. Het bedrijf biedt in diezelfde verklaring haar excuses aan.

Razer01

Het is vooralsnog onduidelijk of Nederlandse Razer-gebruikers ook last gaan ervaren van het datalek. Razer adviseert haar gebruikers om de komende periode alert te zijn op verdachte mails in de inbox.

Over auteur Delano Seliman

Delano Seliman Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?