Counter Strike: Go speler uit team gezet na cheaten

Geplaatst:
Aangepast: 22 oktober 2018 20:57

Counter Strike: Global Offensive is een game die vooral competitief veel wordt gespeeld. Wereldwijd strijden teams tegen elkaar om de eer of leuke geldbedragen. Om meer kans te maken op de hoofdprijs doet niet iedereen dat even eerlijk.

Cheaten is al even oud als gamen zelf. Gamers zijn altijd op zoek naar trucjes of manieren om koste van het kost met de winst naar huis te gaan. Gulden regel hierbij is om het dusdanig onopvallend te doen dat je niet gepakt wordt. Dat is bij OpTic India-speler Nikhil "forsaken" Kumawat niet helemaal gelukt. Tijdens ZOWIE eXTREMESLAND Asia 2018, een groot LAN-evenement, werd hij door de tegenstanders beschuldigd van vermeend vals spelen. Hierop besloot de organisatie de wedstrijd tijdelijk stil te zetten en mochten de gamers hun computer niet aanraken. Dat was bij forsaken aan dovemansoren gericht, want hij bleef op zijn computer bezig. In onderstaande video is te zien dat hij niet toeliet dat de administrator op zijn computer wilde kijken.

Tegen beter weten in probeerde Kumawat zijn cheat software van zijn computer te verwijderen. Dit onder toeziend oog van de administrators. Niet alleen heeft hij zichzelf daarmee benadeeld, ook zijn team OpTic India werd na het hardnekkige bewijs uit het toernooi gezet. Zijn teamgenoten zeiden van niks te weten en het werd hem dan ook niet in dank afgenomen. Kumawat is direct uit het OpTic India-team gezet en hangt er een levenslange ban boven zijn hoofd. Dit zou betekenen dat hij nooit meer mee kan doen aan officiële ESL eSports toernooien.

Het is niet de eerste keer dat de naam forsaken en cheaten in één zin te lezen zijn. In 2017 ontving hij al een ban van twee jaar omdat hij via Steam gecheat zou hebben. Zijn ban is uiteindelijk ingekort naar zes maanden waardoor hij toch mee kon doen aan ZOWIE eXTREMESLAND Asia 2018.

Bron: Dot eSports
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Counter-Strike: Global Offensive

Series

-

Uitgever

Valve

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasedatum

21 augustus 2012

Ontwikkelaar

Valve Software

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord