Voorspelling: Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands

Geplaatst: 7 juni 2016 17:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Dit jaar wordt de E3 ongetwijfeld weer een spektakel. Wel denk ik dat er weinig nieuwe games worden aangekondigd. Niet dat het erg is, want er komt vast genoeg om van te smullen. Ik denk dat wij vooral veel beeldmateriaal gaan zien van titels die al zijn aangekondigd. Er komen in ieder geval aardig wat leuke titels uit dit jaar.

Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands

De game waar ik ongetwijfeld het meest naar uitkijk op de E3 dit jaar, is Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands . De titel is tijdens de vorige E3 voor het eerst door Ubisoft gepresenteerd. Wildlands is een sandbox/open-world shooter en richt zich vooral op een coöperatieve speelstijl. Met Wildlands wil Ubisoft de Ghost Recon-reeks nieuw leven inblazen. Tegenwoordig moet iedere game bestaan uit een zo groot mogelijke open wereld om de interesse van spelers te kunnen trekken, maar Wildlands is in mijn ogen anders. Ik denk dat de shooter het GTA V-niveau gaat evenaren. In Wildlands speel je met soldaten in een co-op systeem. Met dat laatste ben ik enorm blij, want de perfecte co-operatieve shooter ben ik tot dag van vandaag nog steeds niet tegengekomen. Met de kennis die ik nu heb en de beelden die ik tot nu gezien heb, lijkt Wildlands hierin verandering te brengen. Ik kijk uit naar de heerlijke actie, een goed samenspel van vier speler, gave voertuigen en een prachtige wereld.

Overig

Wat betreft hardware denk en hoop ik dat Nintendo eindelijk meer informatie uit de doeken doet over de nieuwe NX. Ergens ben ik een beetje bang dat Nintendo dezelfde fout begaat als bij de Nintendo Wii U, maar laten we hopen dat zij van hun fouten hebben geleerd. Over Nintendo gesproken, hoe zit het eigenlijk met Pokémon Go? De mobiele game waar zo naar uitgekeken wordt? Wellicht horen we daar ook meer over.

Uiteraard barst ook deze E3 van de VR-dingetjes en Sony gaat er ook een grote rol in spelen. Mijn gevoel zegt ook dat Sony de PlayStation 4.5 officieel gaat onthullen. De onthulling gaat de VR-experience op de PlayStation 4 waarschijnlijk een grote lift geven.

Lees meer