Voorspelling: Kees met Red Dead Redemption 2

Geplaatst:
Aangepast: 30 april 2018 21:28

Het nieuwe jaar is begonnen, en dat betekent dat we weer vooruit kunnen kijken naar de games die in 2018 gaan verschijnen. Het vooruitzicht is zeer goed met onder andere Far Cry 5, BioMutant en God of War. Twee games staan echter op dit moment bovenaan mijn lijstje en dat zijn Red Dead Redemption 2 en Kingdom Come: Deliverance.

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption is een van de beste games die ik gespeeld heb. Als liefhebber van westerns was deze game een feest van herkenning voor mij, mede door de fraaie wereld, het verhaal en hoofdpersonage John Marston. Dit jaar komt dan eindelijk het derde deel in Red Dead-serie uit, wat een prequel is op Red Dead Redemption. Veel weten we nog niet over het verhaal, maar hopelijk wordt er de komende maanden meer onthuld. Het lijkt er in ieder geval op dat je speelt als leden van Marston's voormalige bende, en hopelijk zien we John zelf ook nog opduiken. Ik heb alle vertrouwen dat Rockstar een epische westerngame gaat afleveren, die hopelijk net zo goed wordt als zijn voorganger. Voor nu is het wachten op de eerste echte gameplay en meer informatie van Red Dead Redemption 2.

Kingdom Come: Deliverance

Als fan van westerse RPG's was ik meteen geïnteresseerd in Kingdom Come: Deliverance. De eerste beelden deden sterk denken aan Oblivion en Skyrim, maar deze first-person RPG heeft absoluut een eigen smoel. Zo speelt de game zich af in het jaar 1404, en heeft deze realisme hoog in het vaandel staan. Verwacht dus geen elven, monsters of magie. De makers van Kingdom Come: Deliverance hebben de geschiedenisboeken erbij gepakt en waargebeurde personages en gebeurtenissen in de game gestopt. Voor het zwaardvechten en paardrijden zijn experts ingehuurd zodat ook dit zo natuurgetrouw overkomt. Tel daarbij op dat de RPG een schitterende open wereld bevat met de mooiste bossen ooit in een game. De bèta zag er nog wat ongepolijst uit, met name de animaties en A.I., maar hopelijk heeft ontwikkelaar Warhorse Studios dit de afgelopen maanden glad kunnen strijken en leveren ze met Kingdom Come: Deliverance een epische RPG af.

Ook kijk ik uit naar:

Natuurlijk biedt 2018 nog meer dan alleen Red Dead Redemption 2 en Kingdom Come: Deliverance. Zo is The Last of Us 2 natuurlijk een inkoppertje. Het eerste deel is misschien wel de beste game, die voor de PlayStation 3 is uitgebracht. Het deed werkelijk alles goed. Fraaie graphics, een goed verhaal, uitstekende stemacteurs en personages, en een geweldige sfeer. Verder kijk ik uit naar de remaster van Shadow of the Colossus, die er waanzinnig uitziet, en ben ik benieuwd of Sony de PlayStation 5 aangekondigd. Tot slot kan ik als groot Hitman-fan niet wachten tot ontwikkelaar IO Interactive het tweede seizoen van Hitman onthuld en hopelijk ook in 2018 lanceert.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Red Dead Redemption 2

Uitgever

Rockstar Games

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

26 oktober 2018

Ontwikkelaar

Rockstar Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer