Terugblik: Giel met PlayerUnknown's Battlegrounds

Geplaatst: 28 december 2017 14:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Voor mij is dit jaar weer voorbij gevlogen, zo heb ik mijn eerste jaar HBO inmiddels achter de rug en heb ik besloten om eerder dit jaar mijzelf te trakteren op een Nintendo Switch. Niet alleen de Switch hield mij bezig, want als pc-gamer zijnde was er ook genoeg te doen. Denk bijvoorbeeld aan Fortnite, CS:GO en PUBG. Naast de pc heb ik me ook nog kostelijk vermaakt op mijn Switch met games zoals: The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Splatoon 2 en Super Mario Odyssey.

Beste game van het jaar

Ik heb dit jaar heel veel gave games gespeeld, maar de vetste is toch wel gemakkelijk The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Deze game is zo waanzinnig groot, creatief en levendig, dat ik de game moeilijk kan vergelijken met anderen. De games die voor mij het meest dichtbij komen zijn die uit de Elder Scrolls-serie, maar daar mis ik dan weer die creativiteit in. Een must-buy voor iedere Switch-bezitter. Ik speel de game momenteel nog steeds en ik denk dat ik dat ook nog wel een tijdje blijf doen.

Meest gespeeld

PlayerUnknown's Battlegrounds, oftewel PUBG, is toch wel gemakkelijk de game die ik het meeste heb gespeeld dit jaar. Toen ik streamers deze game in de bèta zag spelen, wist ik dat de game ontiegelijk vet ging worden. Ik heb gewacht met het kopen van PUBG, omdat ik wist dat de game nog te ver in de bèta zat. Nadat hij een half jaar uit was, heb ik er toch aan moeten geloven en man wat heb ik good times gehad, ondanks dat de game alles behalve lekker liep. Sterker nog, de game was een ramp en kan dat nog steeds af en toe zijn, hoewel mijn pc hem nu wel een stuk beter draait. Samen met vrienden heb ik me hier uren mee weten te vermaken en nog steeds speel ik de game iedere dag.

Leukste game van het jaar

Super Mario Odyssey moet toch wel mijn favoriete game van dit jaar zijn. Het is een game die ik, net zoals Breath of the Wild, niet snel ga vergeten. In ieder level staat er wel een extreem creatieve verrassing voor je klaar en zelfs als je het laatste level nadert, blijft het je verbluffen. Ik zei het laatst al tegen een vriend: Deze game is één en al plezier.

Verrassing van het jaar

Als alle free-to-play games van het niveau van Fortnite zijn, zou ik nooit meer een game kopen. Epic games heeft hier in tijden van buggy battle royale games een gepolijste game neer weten te zetten, die in een erg korte tijd een grote playerbase bij elkaar gesprokkeld heeft. Ook deze game speel ik bijna dagelijks, omdat je toch altijd wel vrienden hebt die PUBG het geld (nog) niet waard vinden.

De gouwe ouwe van het jaar

Of je Counter Strike: GO nou echt een gouwe oude wil noemen, mag je zelf weten. Ik speel hem in ieder geval nog altijd super graag met vrienden en random Russen. Cyka Blyat klinkt door de chat en dan weet je al hoe laat het is, dat zijn de games die je meestal verliest. Ondanks dat blijf ik toch terugkeren naar deze game, omdat skill zo'n grote factor speelt en het competitieve in gamen me toch altijd aan blijft trekken.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot PlayerUnknown's Battlegrounds

Series

-

Uitgever

PUBG Corporation

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, Xbox Series

Releasedatum

12 december 2017

Ontwikkelaar

PUBG Corporation

Gameliner Awards

-

Lees meer