Tech: Thronmax MDrill Zero en MDrill One microfoons

Geplaatst: 23 mei 2020 12:00

Als je het hebt over hardware, wordt vaak vergeten dat een goede microfoon in je setup onmisbaar is. Zeker als je als gamer wilt streamen, podcasts wilt opnemen of video's wilt maken voor bijvoorbeeld YouTube. Het aanbod aan goede microfoons is best ruim, maar vaak hangt er ook een prijskaartje aan vast, waar je u tegen zegt. Thronmax probeert die scheidslijn te doorbreken met de MDrill-lijn. Microfoons met een strak design, goede opnamekwaliteit en bovenal een betaalbare prijs. Een gamer besteedt over het algemeen al genoeg geld, is het niet? Ik heb de MDrill Zero en de MDrill One onder de loep genomen om te zien of deze microfoons inderdaad doen wat ze beloven.

Foto: Thronmax

Strak in het pak

Als je de Thronmax microfoons voor het eerst voor je neus hebt staan, dan is het eerste dat opvalt dat ze er beide strak uitzien. Er is door Thronmax duidelijk gekozen om niet te gaan voor teveel poeha en uiterlijk vertoon. Het design is hierdoor enigszins simplistisch en dat maakt de microfoons juist aantrekkelijk om naar te kijken. Dat is mooi meegenomen, want het draait uiteindelijk natuurlijk vooral om de kwaliteit van het geluid, maar het oog wil ook wat. Aan de microfoons is duidelijk te merken dat ze uit dezelfde lijn komen. Ze lijken enorm op elkaar en hebben weinig knoppen die je kunt bedienen. Ook in dat opzicht heeft Thronmax voor de simpliciteit boven allerlei toeters en bellen gekozen. Een goede keuze als je het mij vraagt. Aan de onderzijde zit een 3,5 mm jack-aansluiting waardoor je bijvoorbeeld een koptelefoon aan je microfoon kunt koppelen. De microfoons zelf kun je door middel van een USB-aansluiting met je pc, laptop of zelfs met je console verbinden. Je hebt er ook geen extra software voor nodig, het is dus inpluggen en praten geblazen.

De MDrill microfoons zien er dus strak en eenvoudig uit, maar zodra je deze uit de doos haalt, voel je direct dat je wel een solide microfoon in handen hebt. De microfoons zijn uitgerust met een goede voet, waardoor ze stevig voor je staan. De onderkant van de voet is voorzien van rubber, zodat je microfoon ook niet makkelijk van zijn plek komt. Er zit wel een duidelijk verschil in het materiaalgebruik tussen de MDrill Zero en MDrill One. De iets grotere MDrill One heeft namelijk een voet die gemaakt is uit plastic, terwijl die van de MDrill Zero uit staal bestaat. Dit verschil voel je vooral, maar is niet snel te zien. Met behulp van de subtiele schroeven aan de zijkant kun je de microfoon strakker of losser in de standaard zetten of zelfs eraf halen om het op je eigen standaard te plaatsen.

Foto: Thronmax

Opnamekwaliteit

Voor zowel de Thronmax MDrill Zero als de MDrill One geldt dat de opnamekwaliteit goed is. De MDrill Zero heeft twee opnamestanden waar je uit kunt kiezen, die je eenvoudig kunt instellen met de grote knop aan de voorzijde. De cardioïde stand zorgt ervoor dat het geluid vanuit één punt wordt opgepikt, waardoor achtergrondgeluiden minder goed opgepikt worden. Mocht je in een groepsgesprek zitten, dan kun je de microfoon ook instellen op de omnidirectionele modus. Het viel mij echter op dat wanneer je met deze stand wat verder van de microfoon gaat zitten, je niet goed verstaanbaar bent. Hierdoor mist het eigenlijk zijn effect voor bijvoorbeeld een groepsgesprek. De standen worden visueel bijgestaan door LED-verlichting waardoor je in één oogopslag kunt zien in welke modus je aan het opnemen bent. Een tweede knop aan de voorzijde regelt het geluid voor de koptelefoon, als je die hebt aangesloten natuurlijk.

In dit opzicht verschilt de MDrill One nog het meest van zijn voorganger. Deze heeft namelijk niet twee, maar vier standen om uit te kiezen. Naast de twee standen die ook de MDrill Zero tot zijn beschikking heeft, heb je ook nog de keuze uit een stereo en bidirectionele modus. Dit zorgt ervoor dat je met de MDrill Zero gemakkelijker een modus kunt vinden die past bij wat je met je microfoon wilt doen, maar ook voor de MDrill One geldt dat de stand voor groepsgesprekken niet zo lekker uit de verf komt. De MDrill One heeft iets meer subtiele knopjes en LED-verlichting, maar levert hierdoor gelukkig niets in op het strakke design. Beide microfoons zijn uitgerust met de Vertigain technologie, dat zoveel wil zeggen als dat het raster waardoor het geluid de microfoon in gaat verticaal is. Omdat geluidsgolven zich ook verticaal verplaatsen, geeft dit een positieve invloed op de kwaliteit van je geluidsopname.

Foto: Thronmax

Eindoordeel van Patrick Lamers

Als je op zoekt bent naar een goede microfoon, dan kun je zeker bij de Thronmax MDrill microfoons terecht. Beide leveren goede audio kwaliteit. Er zijn andere microfoons die de MDrill weten te overtreffen op het gebied van kwaliteit, maar daar hangt dan vaak een veel hoger prijskaartje aan. Met een prijs van €85,99 en €107,99 haal je goede microfoons voor een betaalbare prijs in huis. De microfoons zien er goed uit dankzij het simplistische en strakke design. Ook hebben ze verschillende functies waarmee je kunt stoeien om voor jou de best mogelijke instellingen te creëren. De Thronmax MDrill Zero en MDrill One zijn één van de sterksten in hun categorie.

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord