Preview: Homefront: The Revolution

Geplaatst:
Aangepast: 20 mei 2018 14:32

Een van de vetste stands dit jaar tijdens gamescom 2015 was toch echt die van Homefront: The Revolution. Andere stands waren zoals elk jaar ook weer groots en imposant, maar dat zijn we ondertussen wel gewend. Homefront had namelijk iets speciaals: een interactieve wachtrij met acteurs die gekleed waren als soldaten en jou onder streng regime naar binnen lieten. De 'Resistance Training' werd dit genoemd. Dit alles is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar kan de game zijn verwachtingen nu wel waarmaken in tegenstelling tot zijn voorganger?

The Revolution

Homefront was natuurlijk de game die veel beloofde, maar uiteindelijk niet veel in zijn mars had. De graphics waren niet geweldig, de singleplayer was superkort en de multiplayer was leuk, maar ook niet om over naar huis te schrijven. Al met al een zeer matige game dus. Homefront: The Revolution lijkt daarentegen nu al een heel stuk beter dan zijn voorganger. Ten eerste zien de graphics er al heel wat beter uit, maar dat mag ook wel, aangezien we nu zo'n vier jaar verder leven en we dus wel wat beters mogen verwachten. Zelf heb ik de game even mogen uitproberen op de Xbox One, waar er toch nog af en toe wat framerateproblemen waren. Ook heb ik even gekeken bij anderen die op de pc speelden, en dit zag er toch wel een stuk strakker uit en heb ik geen verdere problemen voorbij zien komen. De game is natuurlijk nog niet af, dus hopelijk zullen ze de framerateproblemen op de Xbox One nog oplossen of misschien lag het gewoon aan de demo.

Guerrillastrijd

Net als in het vorige deel speelt Homefront: The Revolution zich af in Philadelphia. Het is inmiddels twee jaar later dan de originele Homefront en The Resistance probeert alweer vier jaar tegen de GKR (Greater Korean Republic) te strijden. In deze open wereld is het dus aan jou om de strijd aan te gaan met de GKR. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want de vijand heeft veel betere high-tech wapens zoals drones en veel betere armor. Maar The Resistance geeft zich niet zo snel gewonnen en strijdt met Guerrillamethodes keihard terug. Zo kon je tijdens de demo explosieve vaten bovenop de tanks van je tegenstanders gooien, een radiografisch bestuurbaar wagentje met explosieven erop naar de vijand rijden en daarmee alles laten ontploffen en natuurlijk waren molotovcocktails ook van de partij.

Zoals eerder genoemd, duurde de singleplayermodus in de eerste Homefront nogal kort, in zo'n vier tot vijf uur had je het wel uitgespeeld. Daar komt volgens de makers nu gelukkig wel verandering in. De singleplayer zal een heel stuk langer duren (hoelang weten we nog niet) en je zult je in de open wereld dus genoeg kunnen vermaken. Tevens is de game ook via online co-op te spelen, wat voor veel mensen, waaronder ikzelf, een toffe toevoeging is.

Voorlopig oordeel

Het ziet er naar uit dat Homefront: The Revolution toch beter de verwachtingen gaat waarmaken dan zijn voorganger op alle fronten. De demo zag er al goed uit, al waren er toch wat framerateproblemen op de Xbox One-versie, maar dat zal vast allemaal op tijd worden verholpen. Al met al lijkt het er nu op dat dit zeker een vette shooter gaat worden.

Homefront: The Revolution komt in 2016 naar de Xbox One, PlayStation 4 en de pc.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Homefront: The Revolution

Series

Homefront

Uitgever

Deep Silver

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

20 mei 2016

Ontwikkelaar

Deep Silver

Gameliner Awards

-

Lees meer