Opinion: Gamers & Girlfriends

Geplaatst: 7 april 2015 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Bijna elke gamer die in een relatie zit of heeft gezeten kent het probleem. Die knagende angst: ga ik nog tijd hebben om te gamen of is die tijd voorbij? Gaat mijn vriendin al mijn tijd opeisen of gaat ze mijn hobby respecteren, of nog beter, delen? We zien twee grote extremen hierin.

Ik haat gamen

Als je pech hebt, haat je vriendin het feit dat je gamet. Als je eindelijk een spelletje aanzet, zal je in plaats van interesse van je wederhelft een ruzie krijgen over het feit dat je liever gamet dan dat je tijd met je wederhelft doorbrengt. Maar samen op de bank met hem of haar series kijken die je niet interessant vindt zou dan wel 'normaal' zijn. Of God behoede naar de huishoudbeurs moeten gaan. Begrip hoef je niet op te rekenen, want voor elke seconde die je aan gaming besteed zal je in tienvoud moeten boeten. Dit soort relaties zijn vaak dat de ander je wilt veranderen naar een meer acceptabel persoon. In ieder geval voor zijn of haar maatstaven. En daar past gaming niet bij. Dus je zult veel van hem of haar moeten houden, want dit gaat je hoogstwaarschijnlijk je hobby of je relatie kosten.

Gamen ♥

Het andere extreme is de heilige graal onder de gamers: de gamerrelatie. Je vriend of vriendin is net zo enthousiast over gaming, en als je echt mazzel hebt zelfs een speler van dezelfde games. Lekker samen World of Warcraft spelen of samen in co-op zombies schieten. Samen naar gamingconventies gaan of zoeken naar leuke games in een winkel. Samen het huis inrichten met gaminggerelateerde spulletjes. Dit is voor de gamer de ideale relatie. Als je zo iemand tegenkomt, laat ze nooit los! Want dit is een zeldzaamheid. Gelukkig is tegenwoordig gamen onder zowel mannen als vrouwen steeds meer geaccepteerd, maar toch Pas op dat het gamen niet alleen facebookspelletjes beslaat, anders heb je te maken met een neppert.

Tot slot

Er is nog een derde categorie: de relatie waarin het niet uitmaakt of je zit te gamen. Hierin moet je oppassen: het kan gewoon geen interesse zijn of de vlam is aan het uitgaan. Let goed op en leg in deze situatie af en toe je controller weg en schuif je toetsenbord aan de kant en ga een leuke film met hem of haar kijken. Want anders zou het wel eens mis kunnen gaan

Zijn jullie het hier mee eens? Of ga ik nu heel kort door de bocht? Laat een reactie achter wat jouw ervaringen zijn!

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer
© 2005 - 2024 Gameliner.nl V.O.F. All Rights Reserved.