Gamescom: Nintendo op de gamescom

Geplaatst:
Aangepast: 20 mei 2018 14:01

Het bedrijf Nintendo is ontstaan uit de naam Fasajiro Yamauchi, wat destijds speelkaarten uitbracht. Pas veel later ging het bedrijf onder de naam Nintendo verder en ontwikkelde het ook games. De eerste console verscheen in 1980 onder de naam NES. Later kwam de SNES, Nintendo 64, GameCube en nu de Nintendo Wii. Inmiddels is Nintendo een grote speler op de consoles markt. Naast consoles heeft Nintendo ook de populaire GameBoy uitgebracht en later ook de Nintendo DS en 3DS.

Nintendo is bekend om de volgende titels: Donkey Kong, Mario, Legend of Zelda, Pokémon of Star Fox.

Helaas heeft Nintendo besloten om de Wii U thuis te laten, maar de rest van de line up maakt veel goed:

Kid Icarus: Uprising

Je mag wel zeggen dat Kid Icarus één van de best ontvangen franchises van Nintendo is. Het was dan ook niet gek dat de internationale pers door het dolle heen was toen ze hoorden dat er een nieuw deel in de serie uit zou gaan komen. Uprising komt uit voor de nieuwste handheld van Nintendo, de 3DS, en wordt ontwikkeld door Masahiro Sakurai (bekend van Kirby en Super Smash Bros.). Maak je klaar voor een snel en actievol avontuur met Kid Icarus!
Release: 2012
Platform: 3DS

Kirby

Hoewel de meeste mensen Kirby wel kennen, is er toch nog een deel van de gamersbevolking die nog nooit van het roze personage heeft gehoord. Dat komt dan goed uit, want de nieuwe Kirby voor de Nintendo Wii is zowel voor de echte fans als voor de nieuwkomers een waar avontuur. Kirby is deze keer op pad om de brokstukken van een gecrasht ruimteschip weer bij elkaar te vinden, zodat de gestrande aliens weer veilig terug naar huis kunnen. Wat is het toch ook een schat!
Release: eind 2011
Platform: Wii

The Legend of Zelda: Skyward Sword

Jawel, avonturier Link heeft besloten om eindelijk eens een bezoekje te brengen aan de Nintendo Wii. Dat betekent dus dat de Zelda-serie nu gebruik kan gaan maken van de geavanceerde motion control van de laatst uitgebrachte console van Nintendo. Op die manier kun je eindelijk op een intuïtieve manier met Link op avontuur.
Release: eind 2011
Platform: Wii

Ook de volgende games van Nintendo zijn op de gamescom aanwezig:
- Mario Kart 7
- Luigi's Mansion 2
- Super Mario 3DS
- Kirby: Mass Attack

Waar?
Nintendo is tijdens de gamescom te vinden in zowel hal vijf als in hal acht (zie ook hier).

Hall 5.2, Stands: A030 B030, B040

Hall 8.1, Stands: A020, B020 A021

Lees meer