Gamescom: God of War: Ascension

Geplaatst: 9 januari 2013 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het afgelopen jaar heb ik niet bijster veel verschillende games gespeeld. Ik hield me voornamelijk bezig met het voeden van mijn League of Legends-verslaving, maar in 2013 ben ik bereid om wat verder te kijken dan één game. Toen ik nog eens ging bedenken wat voor moois ons allemaal nog staat te wachten, was ik positief verrast, en hier is mijn top 3 voor het komende jaar.

Dota 2

Dota is een uit de hand gelopen mod voor de old-school RTS Warcraft 3, en de grondlegger van het MOBA-genre. In Defence of the Ancients nemen twee teams van vijf het tegen elkaar op, om elkaars basis te vernietigen. Dit gaat echter niet zomaar, aangezien de weg naar die basis geblokkeerd wordt door vijandige turrets en hero's. Dota 2 is het vervolg hierop, en wordt ontwikkeld door niemand minder dan Valve. Ik bezit momenteel een early-acces key, maar kan natuurlijk niet wachten tot de game helemaal compleet is. Volgens Valve mogen we hem in april verwachten, en dan zal ik ten strijde trekken op de velden van Dota 2.

God of War: Ascension

De God of War-serie is er altijd al eentje geweest die ik graag speelde als liefhebber van de Griekse mythologie. Voeg daar brute finishers, soepele gameplay en een geweldig verhaal aan toe en je hebt een game waar je me 's nachts wakker voor mag maken. Terwijl ik dit typ krijg ik zelfs alweer zin om een van de epische boss-fights te spelen. Maar goed, we hebben genoeg naar het verleden gekeken, en we mogen niet vergeten dat er over twee maanden alweer een nieuw deeltje uitkomt! God of War: Ascension bevat zelfs een multiplayer-modus, en ik ben zeker benieuwd hoe dat uit gaat pakken.

BioShock Infinite

Eigenlijk mag deze game op geen enkel lijstje ontbreken. Met de vorige games heeft BioShock bewezen dat de serie een gruwelijke sfeer kan creëren. Nu is het de vraag of dit met de nieuwe ontwikkelaar en de vernieuwende setting wederom lukt. Zelf heb ik hier alle vertrouwen in, en mogen we straks weer knallen en de meest gestoorde power-ups gebruiken om de bad guys naar het hiernamaals te helpen. Ook krijg je in BioShock Infinite hulp van een vrouwelijke side kick. Ik vond het in de vorige delen al leuk om samen te werken met de Little Sisters, dus dit kan alleen maar een knaller van een game worden. Kom maar op!

Lees meer