Feature: De 25 beste games van 2011: 20 t/m 16

Geplaatst: 28 december 2011 11:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Gisteren hebben we afgetrapt met de eerste vijf games van de lijst. Vandaag gaan we verder op onze reis naar de nummer één, maar voordat het zover is hebben we eerst de nummers twintig tot en met zestien voor je in petto. Ook dit keer zitten er weer een aantal pareltjes bij die je niet snel zult vergeten.

Volgens onze eigen Ruud mag deze Kirby-game misschien wat minder revolutionair zijn dan anders, het blijft een geweldige platformer. Vooral als je samen met je vrienden speelt, zul je merken hoeveel dit spel eigenlijk te bieden heeft. Ook op audiovisueel gebied heeft Nintendo het weer goed voor elkaar, want de felle en vrolijke kleuren spatten weer van het scherm af. Een plek bij de eerste twintig is dan ook dik verdiend.

Het kan goed zijn dat je deze game allang weer bent vergeten, aangezien Electronic Arts het spel al in januari uit heeft gebracht. De score van de game (vijf uit vijf sterren) verklaart echter waarom Shadows of the Damned zijn plek tussen de rest van al deze toppers verdiend. Wouter omschreef het als een originele game die toch aantrekkelijk blijft voor het grote publiek, en dat is natuurlijk wat je als uitgever het liefste wilt. Lichteffecten, puzzels, eindbazen, een mooi verhaal, goede voice-acting: deze game bevat alles wat je van een topper verwacht.

The Witcher 2: Assassins of Kings is het vervolg op het eerste deel uit 2007. De game is uitgegeven onder de vlag van Namco Bandai en ontwikkeld door een aantal Russen bij CD Projekt. De game bevat adembenemende omgevingen en intense gevechten. Joost, de reviewer van deze titel, was en is er nog steeds van overtuigd dat The Witcher 2 alles in huis heeft wat een RPG zou moeten hebben.

Brink is een game waar iedereen het zijne over denkt, maar uiteindelijk is het hele idee achter het spel waarschijnlijk de reden dat hij in deze lijst staat. De game focust zich vooral op het teamgevoel in de multiplayer; doordat iedereen een eigen rol heeft binnen een team en daardoor ook zijn eigen objectieven, zorgt Brink ervoor dat gamers kunnen spelen op de manier die zij zelf het meest aantrekkelijk vinden. Verder is de game qua graphics, geluid en gameplay gewoon heel degelijk en haal je met Brink dus een leuke shooter in huis.

De game is inmens populair onder sommige gamers, tot verslavingen aan toe. Het spel is ontwikkeld door één persoon en is vrij eenvoudig qua opzet, maar toch enorm uitgebreid. Bouw een wereld van en met blokken. Bouw of je leven er vanaf hangt, want zodra het avond wordt kun je worden aangevallen door buitenstaanders, zoals bijvoorbeeld zombies. Was je vroeger dus blokkenbouwer, dan moet deze game je zeker aanspreken.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer