E3: De Gameliner E3 2015 gids

Geplaatst: 14 juni 2015 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De game-industrie staat deze week weer helemaal in het teken van de E3. De E3 staat voor Electronic Entertainment Expo en is een jaarlijks terugkerende beurs waarbij alle grote uitgevers hun nieuwe games tonen. Dit gebeurt zowel op de beursvloer als tijdens de verschillende persconferenties die vooraf gegeven worden. Dit jaar hebben we meer persconferenties dan andere jaren en Nintendo zal ook dit jaar weer met een vooraf opgenomen presentatie komen.

De E3 is niet, zoals de gamescom bijvoorbeeld wel weer is, voor consumenten toegankelijk. Het is een beurs voor 'gamejournalisten' en wordt elk jaar georganiseerd in het Convention Center te Los Angeles. Hoewel je als fanatieke gamer geen toegang hebt tot deze beurs, kun je tegenwoordig alles volgen op het wereldwijde web via livestreams. Zo ben je er toch een klein beetje bij.

We zullen jullie, net als ieder jaar, op Gameliner.nl op de hoogte houden van alles wat er in Los Angeles aan nieuws naar buiten komt.

Hoe zit dat met de persconferenties?

Zoals gezegd kun je de hele E3 live vanuit je luie stoel bijwonen door middel van de livestreams. De dagen en de tijden waarop deze persconferenties zullen plaatsvinden, hebben we lekker overzichtelijk hieronder voor je op een rijtje gezet:

Maandag 15 juni

03:00 - Bethesda Softworks persconferentie
18:30 - Microsoft persconferentie
22:00 - Electronic Arts persconferentie

Dinsdag 16 juni

00:00 - Ubisoft persconferentie
03:00 - Sony PlayStation persconferentie
18:00 - Nintendo Digital Event E3 2015
19:00 - Square Enix persconferentie

Houd Gameliner in de gaten voor links naar de livestreams van de persconferenties.

Onze redacteuren hebben alvast in de glazen bol gekeken en hebben middels hun Voorspellingen aangegeven waar zij deze E3 vooral op zitten te wachten. Zijn jullie al klaar voor de E3 en wat verwachten jullie zoal? Wij kunnen nu al niet meer wachten!

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer