Drie van die: Vragen die ik heb over de Trailer van Breath of The Wild 2

Geplaatst: 20 juni 2019 14:00

Nintendo verraste iedereen vorige week dinsdag met de aankondiging van het vervolg op Breath of the Wild, tijdens de Nintendo Direct op E3. In de maar anderhalve minuut durende trailer werden de eerste beelden van Breath of the Wild 2 getoond, maar eerlijk gezegd roept de trailer juist meer vragen op, dan dat het duidelijkheid geeft over waar de game over gaat.

Welke Ganondorf vinden Link en Zelda?

Het eerste wat mij opviel, is de mummie of het lijk dat Link en Zelda vinden in de ruïne. Alle hints wijzen erop dat het gaat om Ganondorf, de koning van de Gerudo en de grootste slechterik in de franchise, maar om welke incarnatie gaat het? Is het een hele nieuwe incarnatie die wij nog nooit hebben gezien? Of is het een oude bekende die wij in één van de eerdere games zijn tegengekomen? Als het om een eerdere incarnatie van Ganondorf gaat dan krijgen wij eindelijk duidelijkheid over de tijdlijn waarin Breath of the Wild zich afspeelt. Mijn meest favoriete theorie die ik tot nu toe heb gezien, is dat het gaat om de Ganondorf uit Twilight Princess. Het grootste argument voor deze theorie is dat de mummie zijn nek goed zet in de trailer. In Twilight Princess breekt (voormalige) King of Twilight, Zant, de nek van de Gerudo koning na zijn laatste gevecht met Link.

Wat zijn die groene slierten?

Het eerste wat je ziet in de trailer zijn een paar kleine groene slierten, voordat je Zelda en Link te zien krijgt. Deze slierten lijken tekens te vormen. Later wordt duidelijk dat die slierten rond Ganondorfs lichaam zweven en waarschijnlijk het zegel is dat Ganondorf gevangenhoudt, maar dat is niet de enige rol die deze mysterieuze slierten in de trailer hebben. Een van de clips laat Link zien die de groene krachtbron lijkt de gebruiken voor iets. Deze slierten lijken dus een grote rol te gaan spelen in de game. Fans denken dat het ook kan gaan over de magische kracht van de Zonai, een lang vergeten krijgersvolk, die leefden in Faron regio. Misschien komen wij eindelijk te weten wat er met deze mysterieuze stam is gebeurd. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos over wat deze groene slierten kunnen zijn.

Wat wordt de rol van Zelda?

Toen ik Zelda in de trailer zag, werd ik blij en bang tegelijk. Zelda heeft altijd een belangrijke rol gehad in de franchise, maar bijna altijd als de prinses in nood die Link moet redden van de slechterik. Toen ik haar in de trailer met een nieuw kort kapsel zag en zij samen met Link op avontuur was, werd ik daar echt blij van. Na het een paar dagen te hebben laten rusten, begonnen er toch twijfels te komen. Wat als Zelda letterlijk alleen in het begin samen is met Link, voordat er iets met haar gebeurd en Link haar moet redden van Ganondorf mummie editie? Het helpt ook niet echt dat Nintendo zijn mond stijf dichthoudt over de rol van de prinses van Hyrule in de game. Eiji Aonuma, een producer van de game, wilde op E3 geen antwoord geven op de vraag of je als Zelda kan spelen in Breath of the Wild 2.

In zo’n korte trailer heeft Nintendo weer genoeg mysteries geplaatst waar fans hun brein over kunnen gaan breken, totdat de game uitkomt. Ik kan in ieder geval niet wachten voor nieuwe informatie over de game. Natuurlijk wil ook niets liever dan deze game in mijn bezit krijgen en weer terugkeren naar Hyrule om antwoord te vinden op de vragen die door mijn hoofd spoken.

Bron: YouTube

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Switch

Releasewindow

12 mei 2023

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

Beste game van 2023

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord