Drie van die: Vette crossovers in Jump Force

Geplaatst: 12 februari 2019 18:00
Aangepast: 14 februari 2019 19:36

Mijn game van de E3 2018 staat dan eindelijk op het punt van verschijnen. Jump Force riep bij vele toeschouwers flink wat vraagtekens op, maar niet bij mij. In mijn geval ontstond er direct een kinderlijk enthousiasme bij het zien van mijn favoriete personages in één game. Dat Goku, Naruto en Luffy erin zitten is leuk, maar het roster is inmiddels flink aangevuld met aardig wat vette personages. Het is uniek dat al deze series in een game gepropt worden, ze hebben immers allemaal een andere tekenstijl en inhoud ten opzichte van de anderen. Des te vetter is het dat dit allemaal top lijkt te werken. Ik heb Jump Force inmiddels aardig wat keer kunnen spelen en geen enkele keer kwam ik er teleurgesteld vanaf. Maar wie zijn nou het vetst? Die vraag beantwoord ik in deze drie van die vette crossovers in Jump Force!

Trunks – Dragon Ball Z

Dragon Ball wordt aardig vertegenwoordigd in de aankomende Bandai Namco-game. Niet vreemd, de anime is een soort cashcow voor de uitgever. Dragon Ball FighterZ bleek een groot succes en niemand kijkt er dan ook raar van op dat de serie met vechtersbazen uit de razend populaire jaren ’90 anime strooit. Goku, Vegeta, Piccolo, Frieza en Cell zijn allen van de partij en met de nodige DLC wordt dat lijstje vast wel aangevuld. Toch is het Trunks die de show voor mij weet te stelen. Sowieso vind ik de paarsharige jongeman verreweg het meest opvallende personage in de serie. Een zwaard, flink wat kracht en natuurlijk zijn Super Saiyan-status zijn een ideale toevoeging aan een brawler als Jump Force.

Sasuke Uchiha – Naruto

Gekweld, overpowered en bad to the bone, dat is Sasuke Uchiha in een notendop. De gedoodverfde rivaal en beste vriend van Naruto kan soms een beetje cliché zijn, maar tegen het einde van Shippuden kon niemand meer ontkennen dat Sasuke een absolute badass is. Dat zien we tevens terug in Jump Force. Sasuke is razendsnel, beschikt over een dikke katana, zet je ass in vuur en vlam met zijn jutsu’s en kan nog een aardig robbertje knokken ook. Tijdens mijn demo’s heb ik veelvuldig met Sasuke lopen aankloten en ik kan je dan ook bijna verzekeren dat hij een van mijn main fighters wordt na de release.

Yugi Muto – Yu-Gi-Oh

It’s time to du-du-du-du-duel! Yugi was één van die personages die ik niet had zien aankomen. Dit komt vooral omdat de anime heel anders van opzet is in tegenstelling tot de vechtfestijnen van de andere anime. Yugi vecht met zijn verstand, maar kan dat blijkbaar in Jump Force ook fysiek in de arena. Oké, hij wordt geholpen door zijn kaarten die het knokken voor hem doen. Het is nou niet dat Yugi even zelf de mouwen opstroopt om Vegeta de getver in te slaan. Het is overigens wel vreemd dat er slechts één personage uit de Yu-Gi-Oh-franchise is aangekondigd. Geef de beste man op zijn minst een rivaal…

Hatsikiedeestra! Zie je? Drie van die vette crossovers in Jump Force. Drie totaal verschillende anime, met totaal verschillende tekenstijlen en totaal verschillende knokpartijen. Toch lijkt het te werken want Jump Force staat hoog op mijn lijstje voor 2019. Godzijdank verschijnt de game deze week. Veel langer had ik namelijk niet kunnen wachten!

Jump Force verschijnt op 15 februari voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Jump Force

Series

-

Uitgever

Bandai Namco

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Releasedatum

15 februari 2019

Ontwikkelaar

Spike

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord