Drie van die: Toffe dingen aan Wasteland 3: The Battle of Steeltown

Geplaatst: 6 juni 2021 12:00

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn review van Wasteland 3 heb geschreven. Het is dan ook een tijdje geleden dat ik de game voor het laatst gespeeld heb. Ik was dan ook positief verrast toen de Wasteland 3: Battle of Steeltown DLC werd onthuld. Ik moest er dus wel weer even inkomen, maar na het spelen van de DLC kan ik je de drie tofste toevoegingen aan Wasteland 3 vertellen die de Battle of Steeltown DLC met zich heeft meegebracht.

Lekker uitdagend

The Battle of Steeltown brengt je naar de fabriek Steeltown. In Steeltown worden wapens geproduceerd voor The Patriarch. Er is daar echter een conflict gaande tussen twee partijen en het is aan jouw groep van dappere Rangers om dit conflict op te lossen. Steeltown kun je al betreden wanneer je level 9 hebt bereikt, wat relatief vroeg in de game is. De gevechten in Steeltown zijn echter niet voor beginners. Ik dacht eerst dat ik moeite met de content had omdat ik al zo lang geen Wasteland 3 meer heb gespeeld. Echter kwam ik er na een paar uur achter dat het echt niet aan mij lag en de content gewoon lekker uitdagend is. Dit heeft deels te maken met nieuwe wapens en combat mechanics die in de DLC worden geïntroduceerd.

Shoot to not kill

Een van de nieuwe toffe combat mechanics zijn de niet dodelijke wapens. Omdat je in The Battle of Steeltown in een fabriek met en tegen fabrieksarbeiders vecht, is het belangrijk om ze niet allemaal om te leggen. Het redden van een fabriek heeft namelijk vrij weinig zin als er niemand meer over is om er te blijven werken. Deze nieuwe wapens doen weinig schade, maar geven je vijanden een debuff waarmee ze bewusteloos raken wanneer de debuff tien stacks bereikt heeft. Dit maakt een gevecht een heel stuk lastiger, gezien je je vijanden niet direct kunt uitschakelen. Ook is er nieuwe uitrusting toegevoegd waarmee jij, maar ook je vijanden, immuun worden voor schade van bepaalde elementen. Nog een dingetje om rekening mee te houden tijdens je gevechten dus.

Keuzestress

Wasteland 3 is en blijft een RPG, dus de keuzes die je maakt en de interacties die je met NPC's hebt, blijven belangrijk. Ook in de Steeltown DLC is dit goed te zien. Gedurende de campaign van de DLC moet je op verschillende momenten een keuze maken die van invloed is op de verdere verloop van het verhaal. Ook moet je de keuze maken tussen enerzijds de fabrieksarbeiders die in opstand zijn gekomen en anderzijds de beveiligers van het pand. De keuze die je maakt, bepaalt hoe de rest van het verhaal zich ontvouwt en hoe het einde eruitziet. Je kunt de DLC dus vaker spelen om alles te zien.

Dit zijn dus de drie voornaamste redenen waarom de Battle of Steeltown DLC een toffe toevoeging is aan Wasteland 3. Ik heb met veel plezier de game weer opgepakt, na er maanden niet naar om te hebben gekeken en dat is precies wat een DLC moet doen. Hoewel je in een paar uurtjes wel door Steeltown heen bent, kun je de DLC dus meerdere malen spelen om een andere kant van het verhaal te kunnen zien. Kortom, een fijne frisse wind die door de Wasteland heen blaast, dus!

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Wasteland 3

Series

Wasteland

Uitgever

Deep Silver

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasewindow

28 augustus 2020

Ontwikkelaar

InXile Entertainment

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord