Drie van die: Redenen om Ratchet & Clank: Rift Apart te checken

Geplaatst: 3 juni 2021 10:00

Ratchet & Clank is wellicht één van mijn favoriete platformseries ooit. Niet alleen omdat de game precies hetgeen doet dat je verwacht, maar juist door de uitstekende worldbuilding en natuurlijk die dikke wapens! We hebben er jaren op moeten wachten, maar nu is er dan toch echt licht aan het einde van de tunnel. Ratchet & Clank: Rift Apart komt namelijk op 11 juni naar de PlayStation 5. Reden genoeg om dus eens even te checken waarom je deze game nou moet spelen.

De game is F.U.N.

Ratchet & Clank typeert zich met de wacky personages en het dikke arsenaal waarmee de speler los kan gaan. Niet alleen de eerdere games zitten tjokvol wapens, Rift Apart namelijk ook. De wapens zijn stuk voor stuk leuk om mee te spelen en bevatten een aardig levelling systeem. Met ieder level wordt het wapen namelijk krachtiger en krijg je er nieuwe functionaliteiten bij. Daarbij is niet direct het hele wapenarsenaal toegankelijk. Deze dien je aan te schaffen bij Mrs. Zurkon, vrouw van de welbekende Mr. Zurkon. Verzamel je genoeg collectibles? Dan is er altijd nog een superkrachtig RYNO-wapen dat in iedere game weer anders is.

Bevat replayvalue

Goede platformers zijn altijd leuk om te spelen. Er is echter veelal een bekend mankement aan het genre. De replayvalue is nihil waardoor je de game na het uitspelen eigenlijk nooit meer oppakt. Een bekende manier om de speelduur te verlengen, is een new game+ functionaliteit. Het probleem is echter vaak dat er niet bijzonder veel verschil is met de main game waardoor de new game+ zijn waarde verliest. Ook Ratchet & Clank doet mee aan deze manier van speelduur verlengen. Het is echter niet zo dat de new game+ geen toegevoegde waarde kent. In deze modus is het namelijk mogelijk om allerlei modifiers aan te zetten, multipliers op de currency te krijgen en om de wapens verder omhoog te levellen. Zo word je al snel een onstuitbare Lombax die alles en iedereen kan vernietigen (MUAHAHAHAH). Onee, we zijn de goodguys, laat maar zitten…

PlayStation 5 exclusive, let’s goooo

Net zoals iedere andere consolerelease die ik mij kan heugen, is de exclusieve line up voor de PlayStation 5 redelijk weak sauce. Hoeveel échte exclusives hebben we nou gehad? Daar komt verandering in want Ratchet & Clank: Rift Apart is een heuse PS5-exclusive! Dat wil zeggen dat deze game puur en alleen voor de nieuwe console is gemaakt. Geen concessies, geen versieverschillen, gewoon puur en alleen voor één console. Volledige aandacht voor deze versie van het product dus. En dat is eraan af te zien. De framerate is stabiel, de graphics zijn haarscherp en de laadtijden zijn zo goed als afwezig. Je kunt immers zonder enkel probleem van de ene kant van het level, naar de andere kant van het level teleporteren zonder ook maar enig moment uit de actie getrokken te worden.

Er zijn uiteraard nog veel meer redenen om Ratchet & Clank: Rift Apart te checken. Zo is er een nieuwe Lombax, genaamd: Rivet, is er meer dan genoeg nieuw wapentuig en ziet de wereld er weer fantastisch uit. Binnenkort staat de review in ieder geval online en op 11 juni kan je Ratchet & Clank: Rift Apart zelf spelen op de PlayStation 5!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Ratchet & Clank: Rift Apart

Uitgever

Sony

Reviewscore

Platforms

PlayStation 5

Releasedatum

11 juni 2021

Ontwikkelaar

Insomniac Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord