Drie van die: Engerds uit Resident Evil 2 Remake

Geplaatst:

Resident Evil 2 Remake is nu een maandje uit en wat is het een vette game. De game bewijst ook maar eens hoe goed een remake kan zijn, want wat zit deze goed in elkaar. Het is heerlijk om Racoon City en het politiebureau te verkennen, dit alles met de graphics van nu. Niet alleen de omgevingen zien er fraai uit, maar ook de vele creeps die je tegenkomt tijdens het avontuur. Hierbij dan ook een eerbetoon met drie van die engerds uit Resident Evil 2 Remake.

De allereerste zombie

Laat ik maar beginnen met de allerengste engerd en dat is wat mij betreft de allereerste zombie die je in een Resident Evil tegenkomt. Ik weet nog goed dat ik ooit de allereerste Resident Evil zag bij een vriend en me doodschrok van de eerste zombie die zich langzaam omdraaide, nadat hij een maaltijd nuttigde. Ook in Resident Evil 2 Remake is de eerste zombie die je als Leon tegenkomt weer ouderwets eng. In het magazijn van een tankstation ziet hij hoe een agent belaagt wordt door een zombie, die al snel een hapje neemt van de diender van de wet. Dit gaat met de nodige gore waardoor deze engerd meteen een diepe indruk maakt. Deze zombie is dan ook een mooie opstart voor de engerds die nog gaan komen.

Mr X

Mr X is een Tyrant type T-00 en ook wel bekend als Trenchcoat. Deze grote engerd met zijn regenjas en hoed kan het best worden omschreven als een stalker. Zodra hij je in het zicht heeft, komt hij op je af met maar één doel: jou doden. Vaak hoor je al dat Mr X in de buurt is, maar doordat je hem nog niet ziet, maakt het hem doodeng. Kogels hebben geen effect op hem, behalve dat je hem met een aantal headshots tijdelijk kan vertragen. De beste remedie tegen Mr X is dan ook rennen voor je leven en hem proberen af te schudden. Hij mag er dan niet zo eng uitzien als een zombie of ander monsters, maar het stalkende gedrag van de Tyrant maakt hem enorm creepy. Brrrrrr, wat een engerd.

De Licker

Een lugubere en doodenge vijand, zo kan je de Licker wel omschrijven. Dit gedrocht met lange tong hoor je al ruim van te voren, zodat je weet dat hij zich ergens om de hoek bevind. Het is een vies ogend wezen met klauwen, scherpe tanden en hersenen die eruit puilen. Niet alleen zijn uiterlijk maakt dit een absolute engerd, maar ook het feit dat de Licker zich niet alleen over de vloer verplaats, maar ook gewoon over de muren en het plafond. Door stilletjes te bewegen kun je langs de Licker sluipen, maar het blijft elk moment doodeng. Want zal hij je toch ontdekken en een likje geven?

Met de Licker sluit ik deze drie van die af, maar natuurlijk zijn er nog meer engerds te vinden in Resident Evil 2 Remake. Wat is jou absolute creep uit de horrorgame?

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Resident Evil 2: Remake

Series

Resident Evil

Uitgever

Capcom

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

25 januari 2019

Ontwikkelaar

Capcom

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord