Feature: Dit speelt Bob deze zomer

Geplaatst: 1 juli 2015 08:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De zomervakantie ligt weer voor de deur, en voor menig gamer is dat het walhalla. Hoewel, dat moet ik misschien wat nuanceren. Voor mening schoolgaande gamer is dat het walhalla. Hardwerkende lieden zoals ondergetekende hebben natuurlijk niet een overschot aan vrije tijd. Dat mag echter de pret niet drukken voor mij, en ik heb dan ook een klein lijstje van games die ik deze zomer voornamelijk zal gaan spelen. Deze lijst staat op volledig willekeurige volgorde en wilt dus niet zeggen dat de ene game beter is dan de andere.

The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt is een game die naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar ook nog op deze lijst zal staan. Ik neem mij namelijk keer op keer voor dat ik mij echt aan de main quest ga houden en niet zal worden afgeleid door wat dan ook. Toch is het iedere keer weer hetzelfde verhaal. Na een half uur ren ik door de bossen om zo alle vraagtekens op mijn map vorm te geven. Noem het maar een soort autisme, maar ik kan daar echt niet tegen. Ik wil namelijk weten wat er allemaal te doen is, en daarvoor moet de map volledig in kaart zijn gebracht. Gezien het feit dat de map ontzettend groot is en dat ik daarna nog alle storyquests, sidequests en Witcher Contracts moet behalen, is het erg aannemelijk dat The Witcher 3: Wild Hunt deze zomer een groot gedeelte van mijn tijd in beslag zal gaan nemen.

Borderlands: The Handsome Collection

Ik biecht maar meteen het belangrijkste op, en dat is dat ik een ontzettende zwak heb voor de Borderlands-games. De unieke en vaak bizarre sfeer gecombineerd met een sterk verhaal zorgen ervoor dat ik mijn hart verloren heb aan deze reeks. De originele games heb ik allemaal al op de PlayStation 3 in mijn bezit, maar de compilatietitel Borderlands: The Handsome Collection mocht natuurlijk ook niet in mijn collectie ontbreken. Deze game gaat met grote regelmaat aan als een vriend bij mij is en wij weer even willen genieten van de absurde wereld van Pandora.

Eigenlijk zijn dit voor mij de twee grootste games die ik zal gaan doen deze zomer. Ik had aan het begin van dit jaar nog de hoop dat No Man's Sky in de zomer zou gaan verschijnen, maar die droom zie ik beetje bij beetje afbrokkelen. Zonde.

Lees meer