De Kwestie: Welke februari-game staat het hoogst op jouw wishlist?

Geplaatst: 5 februari 2019 16:00

In De Kwestie telt niet de mening van onze redactie, maar die van jou! Elke twee weken komt er weer een nieuwe kwestie online, waar we op democratische wijze de stem van de lezer achterhalen. Deze week staat niet één bepaalde game centraal, maar een hele reeks. Want in de rustige maanden is februari traditiegetrouw het minst rustig. 2019 is daarin geen uitzondering. Maar voordat de stemmen voor de nieuwe poll mogen worden uitgebracht, kijken we eerst terug op de poll van de vorige Kwestie. Die ging over de Resident Evil-reeks.

Welke Resident Evil-game moet ook een remake krijgen?

De remake van Resident Evil 2 ligt nog maar kort in de schappen, maar zoals het een gamer betaamt willen we natuurlijk meer. In de vorige kwestie vroegen wij dan ook van welke Resident Evil-game jij graag een remake zou zien. Om de keuzelijst enigszins te beperken, telden alleen de grote titels en moesten de games minstens vijf jaar oud zijn om in aanmerking te komen voor een remake. Dit beperkte de keuze tot zes games. Resident Evil 6 kwam er met precies nul procent van de stemmen het minst goed vanaf. Wellicht omdat deze game ook het nieuwst is van de lijst. Resident Evil Zero en Resident Evil 5 deelden de voorlaatste plaats met zeven procent van de stemmen. Resident Evil - Code: Veronica en Resident Evil 4 haalden beide ook evenveel stemmen op en deelden met 27 procent van de stemmen de tweede plek. Het logische vervolg op de Resident Evil 2 remake wist de meeste stemmen te vergaren. Een derde van de stemmen ging naar Resident Evil 3: Nemesis.

Februari Festiviteiten

Ah, de eerste maand van het jaar is al achter de rug en de kortste maand van het jaar is aangebroken. De maand van de kou, Valentijnsdag en eens in de vier jaar de schrikkeldag. Daarnaast is het ook de maand waarin vaak wel wat goede games worden uitgebracht en dat is dit jaar niet anders. Wat te denken van Jump Force, Crackdown 3, Far Cry: New Dawn of Metro Exodus? Ook Anthem, God Eater 3 en Dirt Rally 2.0 zijn verkozen om in februari te worden uitgebracht. Dat en nog veel meer verschijnt deze maand, maar op welke game zit jij het meest te wachten deze maand? Om het overzichtelijk te houden bestaat de poll van deze kwestie uit de grootste titels die deze maand zijn verschenen of nog moeten verschijnen.

Welke februari-game staat het hoogst op jouw wishlist?
Welke februari-game staat het hoogst op jouw wishlist?
  • Anthem
    37%
  • Crackdown 3
    3%
  • Dirt Rally 2.0
    5%
  • Far Cry: New Dawn
    18%
  • God Eater 3
    3%
  • Jump Force
    5%
  • Metro Exodus
    29%
Tussenstand na 38 stemmen
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord