De Kwestie: Gamen is alleen voor mannen?

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Uit de vorige poll is gebleken dat de meerderheid FIFA 13 verkiest boven Konami's Pro Evolution Soccer 2013. 67% van de stemmen ging naar FIFA 13 en 33% koos voor geen van beide. Pro Evolution Soccer 2013 kreeg helaas helemaal geen stemmen.

Gamen is vooral een mannenhobby. De laatste jaren zijn veel meer vrouwen gaan gamen, maar dit zijn dan voornamelijk telefoon-games. De mannen zijn toch meer van de shooter- en actie-games, de hardcore games dus. Toch zie je ook in de game-industrie een verschuiving plaatsvinden en gaan steeds meer vrouwen gamen. De mannen blijven massaal vertegenwoordigd. Ben jij het daarmee eens? Is gamen echt voor de mannen, of is het ook een ding voor vrouwen? Ik ben benieuwd naar jullie reactie.

Maak kans op een tof game-shirt
Daarnaast vragen we je ook even om antwoord te geven op de vraag: "Waar bezoek je Gameliner voor?" We zijn gewoon even benieuwd. Mocht je een stem hebben uitgebracht op de bovenste stelling, laat ons even in het reactieveld weten waar je voor gekozen hebt. We verloten onder alle reacties een aantal toffe 'game-shirts'.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer