De Kwestie: Ben jij klaar voor de launch van de Wii U?

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De tijd vliegt aan ons voorbij en dat betekent dat het alweer tijd is voor een nieuwe stelling. We zijn benieuwd of jullie al klaar zijn voor de komst van de Wii U of dat Nintendo flink wat uit de kast moet halen om jullie te overtuigen. Maar eerst nog even de stelling van vorige keer. We vroegen aan jullie of Sony voldoende aandacht heeft geschonken aan de PlayStation Vita of dat gamers van een koude kermis zijn thuisgekomen.

De PlayStation Vita snakte naar games nu het alleen maar aan het stofhappen is. We vroegen jullie of de PlayStation Vita een zinkend schip is, of dat het bezig is met een comeback. Dit nadat Sony een aantal titels voor het apparaat heeft aangekondigd tijdens de persconferentie afgelopen gamescom. Jullie meningen waren duidelijk verschillend. 36% van jullie stemmen zeiden dat de PlayStation Vita nog steeds een tof idee is, maar dat de games het niet optimaliseren. Toch vond 45% van alle stemmen (de meerderheid dus) dat Sony helemaal los gaat dit jaar met de games die ze hebben aangekondigd voor het apparaat.

De Wii U heeft een matige start gehad. Het ging al tijdens Nintendo's persconferentie van de E3 in 2011 mis en de persconferentie van dit jaar deed het er niet beter op. Wat was het nu voor een apparaat? Met klap op de vuurpijl waren ze ook niet aanwezig op de gamescom, terwijl Nintendo de ambitie heeft om de console dit jaar nog op de markt te droppen. Net als met de Nintendo Wii is het Nintendo toch weer gelukt dat iedereen het over het apparaat heeft en langzaam druppelen de feitjes binnen. Nu zijn we alleen benieuwd naar wat jullie mening is over het apparaat. Heb je voldoende gezien en ga je hem meteen op de launch kopen, of heeft Nintendo je nog niet weten te overtuigen? Wat vind jij?

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer