Metal Gear Solid: HD Collection

Geplaatst op vrijdag 17 februari 2012 door Robbert van Kortenhof
 • Meer informatie
 • Score

   Gameliner score:
   sterrenscore
   Community score:
   (0) hebben gestemd, inloggen en stem

   Platform:
  • Strakker, scherper, geiler
   Weer lekker Metal Gear
  • HD, that’s it
   Compleet hetzelfde
   Mooi geweest
  *beep beep* “Hello, are you there?” “Yes, I’m here.” “OK, this mission you will be called ‘Naked Snake’”. “Hmmm, why?” “You’ve eaten one before, haven’t you?” “Yes, I did, in the training.” “I’m glad to hear that.” “And how about you, Major? How can I call you?” “Hmmm, let’s see… You can call me Major Tom.”
  Zoiets, maar dan in HD. De sfeer was gezet. Wat wil je nog meer?
  Koffie en snoep
  Het was natuurlijk ook een inkoppertje. De grote mannen bij en gingen om de tafel zitten, hadden de koffie klaar staan en voordat er maar één woord was gezegd, wisten ze het al. Het werd de Metal Gear Solid-serie die een leuke boost kreeg. Verkopen doet het toch wel, dus waarom niet? Zo gezegd, zo gedaan. Een kort en krampachtig jaar later, was het daar. De drie op elkaar geplakte delen, op één bescheiden diskje. Alsof je het snoep van een gefolieerde baby afpakt.

  Hó hó hó, niets aanpassen
  Oftewel: compleet hetzelfde. De dialogen, de geluiden, grafisch en de gameplay. Alles, behalve die laatst genoemde, is scherper geworden. Je telefoontje gaat net wat strakker over, geluiden lijken net wat geloofwaardiger, maar ook je grasblaadjes leggen nu wel realistische afstanden af. Het geheel ziet er net wat strakker en scherper uit, al is de inhoud nog steeds hetzelfde. De typische Metal Gear-aspecten zijn ook behouden. Dialogen die uren aan uren duren, zonder duidelijk eind. Telefoongesprekken in de regenwouden die dagen aan tijd kosten, onnodige info bevatten en lijken op een telefoonkransje. Konami was duidelijk: dit wordt een HD-versie, geen remake. Geen aanpassingen, geen verbeteringen, geen verwerkingen. Ab-so-luut niets aanpassen en in de winkelschappen leggen. Gewoon geld trekken op een oud project. Dat kan, en mag, dus waarom niet?
  Dus uhh…
  Ja, leuk, die HD-shizzle, maar echt opgewonden word ik er niet van. Ik vind die scherpmakerij wel mooi geweest. Het is zat zo; mooie afsluiter. Konami kan hiermee nog wegkomen, want Snake blijft natuurlijk hartstikke iconisch voor die ‘good old times’, maar dat was het dan ook. Ik heb ze alle drie weer met plezier uitgespeeld, maar dat kwam echt niet door die poetsbeurt. Ik kon ook gewoon mijn voorgaande PlayStation van zolder halen en ze daarop spelen. Dat ik dan leuk een HD-dinges als gamer zijnde opgestuurd krijg, is natuurlijk meegenomen, maar ik had ook gewoon even kunnen tillen. Want daar betaal ik geen, wat is het, veertig euro voor.

  Het eindoordeel van Robbert van Kortenhof

  Diehard Metal Gear Solid-fan? Kopen. Dat is het absoluut waard, want zo goed als dit ga je het niet meer krijgen. Heb je ze alle drie al uitgespeeld, en vond je ze wel leuk, maar that’s it? Houd dan alstublieft die centen in je zak en trakteer je vriendin, als je die hebt, op een leuke middag zwanen voeren. Doe je er nog wat leuks mee, met dat geld.

  Reacties

  Er zijn momenteel nog geen reacties geplaatst op deze review.

  Plaats reactie:

   Bold Spoiler
   smili lol puh knipoog confuse boos bloos coool sm_eerie yawnee yes_new nooo shutup punkey winkie huil shocked