Review: Nioh: Bloodshed's End PlayStation 4

Geplaatst: 3 oktober 2017 09:30
Aangepast: 17 maart 2024 21:08

Na de twee prachtige DLC-uitbreidingen, 'The Dragon of the North' en 'Defiant Honor', die beiden het verhaal voortzetten van Nioh, sluiten we nu het geheel af met de laatste DLC, genaamd: Bloodshed's End. Die titel belooft wat. Gaan we er een traantje om laten, of zijn we blij dat we de duistere avonturen van William Adams in het feudale Japan eindelijk achter ons laten?

Dat hoeft écht Nioh

Eigenlijk vind ik de game Nioh op zichzelf al lang genoeg. Betekent dit dat ik de game beu was op het eind? Nee, maar de game is bepaald ook niet kort. Dat er vervolgens nog drie DLC-delen uitkomen die de game uitbreiden, plus qua verhaal verder gaan op de main campaign zie ik als drie mooie kervingen die toegevoegd worden aan een al nagenoeg perfect gesmeden katana. De eerste DLC heb ik kort besproken in mijn drie van die artikel over Nioh, waarin ik nog even duidelijk maak waarom Nioh het spelen waard is. Deze derde DLC zet deze mening alleen maar kracht bij.

Het bloed is op?

Er is weinig kritiek te melden op Nioh, en met alle updates en uitbreidingen zijn deze minpunten enkel afgenomen. Weapon forging wordt verderop in de game nog redelijk nuttig, maar het blijft in mijn optiek toch vooral een niet geslaagde (en daardoor nutteloze) toevoeging. Wat ook een minpunt is voor veel mensen, is het feit dat er weinig diversiteit zit in de vijanden. Dit is zeker het geval wanneer je de game vergelijkt met Dark Souls, maar in de drie nieuwe DLC-uitbreidingen zitten ook nieuwe vijanden. De DLC verrijkt dus ook de game in zijn geheel. Met deze laatste DLC Bloodshed's End krijg je nieuwe gebieden, vijanden, eindbazen, wapens en krachten. Er zit zelfs ook nog een hele gave special guest appearance bij die ik niet ga verklappen.

Geschiedenisboekje

Dat klinkt allemaal erg goed, en dat is het ook. Bloodshed's End verrijkt dus, zoals ik al duidelijk heb gemaakt, de hele game, maar brengt ook een einde aan het verhaal voor dit deel in de Nioh-serie. Daarbij heeft Team Ninja wederom echte historische gebeurtenissen gepakt en hier het verhaal omheen geschreven. Deze keer gaat het om de Osaka Summer Battle, een bizar grote slag die voor veel veranderingen zorgde in Japan. De nieuwe gebieden zijn weer werkelijk geweldig mooi weggezet, en laten zien hoe divers je kunt zijn met settings, zelfs al blijf je enkel op Japan. Dat de game zich enkel in het prachtige landschap van Japan afspeelt is alleen maar goed, daar moet het ook blijven.

Het eindoordeel van Peter Scheffer

Bloodshed's End is een prachtige laatste DLC die Nioh op een mooie manier uitbreidt en William's avontuur mooi afrondt. Er valt niet veel meer over te zeggen zonder gelijk de spoilers in te duiken, of heel veel uit te moeten leggen over het gehele verhaal tot dusver. Je zou het ook een erg veilige DLC kunnen noemen, want totaal nieuwe gameplayelementen zijn er niet. De vraag is ook: zijn die nodig? Het antwoord hierop is nee. Ik mis dan wellicht het springen wel nog altijd. Ter compensatie sta ik gelijk te springen wanneer Nioh 2 wordt aangekondigd.

    Uitmuntend
  • Meer Nioh!
  • Geweldig nieuwe gebieden, vijanden en bazen
  • Rond het verhaal mooi af
  • Weapon forging blijft missertje
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Nioh: Bloodshed's End

Series

-

Uitgever

KOEI TECMO Europe

Reviewscore

Platforms

PlayStation 4

Releasedatum

26 september 2017

Ontwikkelaar

Team Ninja

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord