Review: Little Nightmares: The Depths PlayStation 4

Geplaatst:
Aangepast: 17 maart 2024 20:15

Tarsier Studios weet mij nogmaals op het puntje van mijn stoel te krijgen. Dit keer met DLC van Little Nightmares, genaamd: The Depths. Dit keer trekken we niet de gele regenjas van Six aan, maar kruipen we in de huid van The Kid. Een jongetje die eveneens wil ontsnappen uit de gestoorde wereld van Little Nightmares. Is dit een welkome aanvulling op de weerzinwekkende wereld van Six? Terwijl het zweet nog over mén rug loopt, kan ik het je vertellen.

Van boven naar beneden

Dit keer spelen we dus niet met Six, maar met The Kid. Een kleine jongen die, net zoals Six, tracht te ontsnappen uit The Maw. Een verdorven plaats waar menig monster kleine kindjes vangt en op gruwelijke wijze keer op keer om zeep helpt. The Kid's verhaallijn loopt parallel aan die van Six, maar waar je met Six een weg naar boven werkt, doe je dat met The Kid naar beneden. Soms bezoek je dus dezelfde locaties, maar loop jij in plaats van links naar rechts, van rechts naar links. Dat betekent dus ook dat we een weg terug naar de dieptes van The Maw banen, én van mijn minst favoriete stukken vanwege mijn afkeer naar water. Super.

Gaandeweg moeten we puzzels oplossen en The Kid uit de klauwen van The Granny proberen te houden. Granny is een monster die het water onveilig maakt en je uit de dieptes probeert te grijpen met haar lange armen. Je kunt dus het al raden, ook deze uitbreiding zit weer vol suspense en je hartslag schiet dan ook met grote regelmaat omhoog. De puzzels zijn dit keer niet bijzonder moeilijk, maar het level design is wederom erg mooi. Er is weer veel contrast tussen licht en donker, maar gelukkig kom je al snel een zaklamp tegen die je voorziet van een klein beetje licht. Aangezien dit avontuur zich in de diepte afspeelt, krijgen we dus zeer veel te maken met water. Dat betekent dat de puzzels voornamelijk bestaan uit schuiven met blokken, klimmen en slingeren om grond onder de voeten te bereiken.

Kort, maar krachtig

The Depths is het eerste hoofdstuk uit een driedelige season pass. Hoewel de maingame van Little Nightmares al niet erg lang is, staat daar een aantrekkelijk prijskaartje tegenover. Datzelfde is van toepassing op de DLC van Little Nightmares. De season pass kost je slecht 9,99 euro, maar daar staat wel tegenover dat je na ongeveer drie kwartier klaar bent met dit eerste hoofdstuk. Een korte rit is The Depths dus wel te noemen, maar het is in ieder geval wel een goede rit. The Granny is een walgelijk monster die je constant weet op te jagen en dat is wat de game juist zo mooi maakt.

Er zijn echter een paar kleine minpuntjes waar ik tegenaan ben gelopen. Aangezien de DLC zich in de diepte afspeelt, is het vaak erg donker. Hierdoor had ik regelmatig problemen met het vastgrijpen van objecten en is de richting waar je naartoe springt lastig in te schatten. Dit resulteerde menig maal in een gevalletje opnieuw beginnen. Gelukkig zijn de checkpoints dit keer iets beter geplaatst waardoor je weer snel op het punt komt waar je was gestorven. Desalniettemin heeft dit weleens moeten leiden tot frustratie, maar dat kan ik nog wel door de vingers zien. Je wordt immers opgejaagd en dat doet de gemoederen hoog oplopen.

Het eindoordeel van Rudy Wijnberg

Little Nightmares: The Depths is een uitstekende DLC. The Granny is een oma from hell en The Kid is een kind die medeleven weet op te wekken. De puzzels zijn leuk, maar niet bijzonder uitdagend. Desalniettemin is het een leuk avontuur en een welkome toevoeging in de wereld van Little Nightmares. Het is jammer dat het avontuur behoorlijk kort is, maar daar staat wel weer een mooi prijskaartje tegenover. Ben jij fan van avonturen zoals LIMBO, Inside en Little Nightmares zelf, dan is The Depths zeker een leuke toevoeging.

    Prima
  • Sterk level design
  • Kwalitatief gelijk aan de maingame
  • Altijd spannend
  • Erg kort
  • Simpele puzzels
  • Soms lastig te besturen
Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Little Nightmares: The Depths

Series

-

Uitgever

Bandai Namco

Reviewscore

Platforms

PlayStation 4

Releasedatum

7 juli 2017

Ontwikkelaar

Tarsier Studios

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord