Review: Hearthstone: Journey to Un'Goro Pc

Geplaatst: 9 mei 2017 14:00
Aangepast: 17 maart 2024 20:13

Het is alweer enige tijd geleden dat ik mijn reis door Azeroth pauzeerde om rond te reizen door de echte wereld. Gelukkig biedt Hearthstone me altijd de gelegenheid om toch nog even dat nostalgische gevoel te krijgen. De nieuwste expansion, Journey to Un'Goro, gaat wel heel ver terug. Met de terugkeer van de dinosauriërs kondigt Hearthstone The Year of the Mammoth aan.

The Year of the Mammoth

Een tijdje terug heeft Hearthstone besloten om de oudere expansies, buiten Wild, ongeldig te verklaren. Mensen die veel geld in het spel hebben gestopt, zijn hierdoor in het nadeel doordat veel goede kaarten nu alleen nog maar in Wild te gebruiken zijn. Gamers die de game voor het eerst spelen hebben geluk, doordat het nu veel makkelijker is om mee te doen. De kaarten die met de komst van het nieuwe jaar naar Wild gaan, zijn de kaarten van Blackrock Mountain, The Grand Tournament, en League of Explorers. Daarnaast zijn ook een aantal classic kaarten uit de roulering gehaald. Zo zal Sylvanas Windrunner eindelijk tijd hebben voor games en zal niemand meer bang hoeven zijn om Ragnaros 'By fire be purged' te horen roepen.

Journey to Un'Goro

De oude kaarten zijn alleen nog maar in het wild te vinden, maar gelukkig zijn er een hoop nieuwe kaarten voor in de plaats gekomen. Er zijn maar liefst 135 nieuwe kaarten. Er is een nieuw type minion, namelijk Elemental, en er zijn ook veel dinosauriërs en zelfs vleesetende planten. Daarnaast is er ook een leuke nieuwe mechanic, namelijk adapt. Deze mechanic zorgt ervoor dat je bij het spelen van een minion een leuke extra kunt toevoegen. Je kunt kiezen uit drie mogelijkheden, maar je weet van te voren niet welke mogelijkheden dit zijn. Deze mechanic is een soort van combinatie tussen discover en battlecry. Het doet iets als je de kaart speelt, maar je moet eerst kiezen wat. Dit kan ervoor zorgen dat je ineens een geweldige minion hebt, maar helaas kan het ook tegenvallen. Als je het voor elkaar krijgt om tien verschillende standaard wedstrijden te winnen, krijg je de nieuwe rogue hero, genaamd Maiev Shadowsong. Als laatste heb je, als je een legendary kaart weet te bemachtigen, ook nog Quest kaarten. Deze kaarten geven je een bepaalde kaart of een groot voordeel als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. De kaart 'The Marsh Queen', gaf bijvoorbeeld een 8/8 Queen Carnassa in ruil voor het spelen van zeven minions die 'n mana kosten.

Gameplay

We hebben nu oude kaarten die alleen nog maar in Wild te spelen zijn en een hele hoop nieuwe kaarten die zijn toegevoegd. De vraag is dan natuurlijk hoe het spel nu speelt. Ik probeerde het uit. Na ontzettend veel wedstrijden te hebben verloren, moet ik toegeven dat het bijzonder leuk is. De decks zijn veel minder voorspelbaar dan eerst en het is interessant om te zien hoe sommige nieuwe kaarten goed werken met al veel oudere kaarten. Zo werd ik ingemaakt door een Quest kaart 'The Caverns below' en de Legendary butler Moroes. De meta is nu weer helemaal nieuw en ik denk dan ook dat het goed is dat Hearthstone om de zoveel tijd zijn kaarten ververst. Zelfs als dat betekent dat ik de freaking Kel'Thuzad niet meer kan spelen.

Het eindoordeel van Alex Zweers

Het is jammer dat de oudere kaarten alleen nog maar in Wild te spelen zijn, maar de jaarlijkse vernieuwing voegt veel toe aan de game Hearthstone. Zo worden de decks veel veelzijdiger en experimenteren spelers ook meer met verschillende mogelijkheden. Op het moment is het nog niet duidelijk welke decks het beste zijn, maar dat maakt het juist ontzettend leuk om diverse dingen uit te proberen. De nieuwe mechanic adapt voelt niet heel bijzonder aan, maar de Quest-kaarten zijn daarentegen erg leuk. Uiteraard zijn sommige kaarten beter dan anderen, maar ik heb met heel veel plezier de nieuwe expansie uitgeprobeerd.

    Goed
  • Het is net alsof je de game opnieuw ontdekt
  • De Quest-kaarten voegen nieuwe dynamiek toe
  • Sherazin Corpse Flower is ontzettend leuk
  • Sommige kaarten zijn erg overpowered
  • De oude kaarten zijn alleen nog maar geldig in Wild
  • Niet alle Quest-kaarten zijn heel goed
  • Het type Elemental voelt nog een beetje uit balans
  • Ik heb geen Sherazin Corpse Flower
Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Hearthstone: Journey to Un'Goro

Series

-

Uitgever

Blizzard Entertainment

Reviewscore

Platforms

Pc

Releasedatum

30 april 2017

Ontwikkelaar

Blizzard Entertainment

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord