Review: Tank Troopers Nintendo 3DS

Geplaatst: 25 februari 2017 14:00
Aangepast: 17 maart 2024 20:06

World of Tanks heeft liefde voor games met tanks aangewakkerd. Het enige nadeel is dat je altijd online moet spelen. Gelukkig biedt Tank Troopers voor de Nintendo 3DS een oplossing waardoor spelen met tanks ook onderweg zonder internet verbinding nu mogelijk is. Helaas is dat ook gelijk het grootste minpunt van deze eShop exclusive.

Singleplayer

Laten we eerst beginnen met wat positiefs en dat is de singleplayer. Een heerlijke warming-up voordat je online aan de slag gaat. Met dertig missies ben je wel even zoet en als je eenmaal voorbij de introductie bent, worden ze ook echt wel uitdagend. Nog steeds ben ik niet door alle missies heen omdat sommige zo uitdagend zijn dat je echt wel een tactiek moet uitdenken. Tijdens de missies beschik je over een tank met enkele bestuurders. Deze bestuurders hebben allemaal hun eigen unieke krachten. Zo maakt een je onzichtbaar en de ander vuurt extra krachtige kogels af. Je activeert de krachten door op het touchscreen te drukken, eenmaal gedrukt begint een metertje te lopen. Is deze leeg, dan vervalt je extra kracht. Hoe verder je komt, hoe meer personages je unlocked. Je merkt dat de variatie groot is en je graag even puzzelt met de characters voor je een missie begint. Eenmaal opgewarmd is het tijd voor de multiplayer, althans, lokale multiplayer.

Lokale multiplayer

Er is een keuze gemaakt om alleen lokale multiplayer in de game te stoppen en niet de optie te bieden voor lokaal of online. Zeker omdat we het hier hebben over een eShop exclusive is het nogal lastig om mensen in je omgeving te vinden die de game ook hebben. Ondanks dat ik aardig wat vrienden heb met een 3DS, had niemand de game nog en wilde ook niemand de game aanschaffen. Gelukkig is daar de Download Play-optie voor. Deze laat andere spelers, zolang je gekoppeld bent, de game spelen zonder hem te kopen. Er kleeft echter wel een nadeel aan deze optie. Iedereen speelt met deze optie namelijk met dezelfde tanks. Als je toch iemand vind in je omgeving die je kunt overtuigen om de game te kopen, dan heb je wel een leuke multiplayer.

Stroeve controls in het begin

Wanneer je de game voor het eerst opstart, ga je nogal wat moeite krijgen met de controls. Deze voelen erg ouderwets aan. Eenmaal gewend aan de controls merk je dat ze niet beter in elkaar konden zitten dan hoe ze nu zitten en race je als een achterlijke over het slagveld. Doordat het touchscreen eenvoudig met de vingers te besturen is, is ook het kiezen van je personages makkelijk te combineren tijdens het besturen van je tank. Je tank kan ook automatisch rijden terwijl jij alleen het kanon beweegt. Dit kan door de thumbstick in een richting te duwen of de 3DS gyroscoop te gebruiken. Een leuke functie, maar eerder iets voor de liefhebbers dan voor mij.

Het eindoordeel van Bobby Grasso

Tank Troopers is een erg leuke eShop exclusive-titel en het is verstandig geweest om de titel zo uit te brengen. Voor een retail uitgave heeft de game namelijk te weinig inhoud. De singleplayer is leuk, maar de singleplayer snel opnieuw spelen ga je niet doen. De keuze voor enkel lokale multiplayer is raar. Het vinden van tegenstanders is nauwelijks te doen als geen van je vrienden de game heeft. Met de download play-functie die zo is uitgekleed dat je enkel met dezelfde tanks vecht is de fun er ook snel vanaf. Als je vrienden hebt die de game wel bezitten, krijg je voor niet al te veel centjes een leuke game met uren aan gameplay.

    Voldoende
  • Singleplayer is leuke opwarmer
  • Controls zijn goed uitgewerkt
  • Multiplayer is leuk"
  • ..Als je iemand kan vinden die de game heeft
  • Download play te uitgekleed om leuk te zijn
  • 3DS Gyroscoop voegt niks toe
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Tank Troopers

Series

-

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo 3DS

Releasedatum

16 februari 2017

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord