Review: World of Tanks Xbox One

Geplaatst: 3 augustus 2015 08:00

Pats, baf en boem! Met de film Fury nog vers in het geheugen, had ik wel weer zin in "getting my rage on" met World of Tanks. De film en game zijn even "realistisch" in het portretteren van WW2-tanks, dus dat maakt voor een mooie transitie. De film heb ik laatst pas gezien, en nu is als mooie timing World of Tanks voor de Xbox One verschenen. Zou het mij furieus maken, of euforisch? De meeste online games doen beide: het ene moment voel je je een geweldige alphakrijger, en bij het volgende potje voel je je een slap pasteitje waar iedereen met grote laarzen op staat te stampen. Persoonlijk verwacht ik weinig verschil, behalve een grafische pimpbeurt. Ik mocht er eens goed op en mee schieten in ieder geval. En alvast mijn excuses: deze keer met minder woordgrappen. Na een Gespeeld, review en nu nog een review of tanks, is bij mij het kruit een beetje op.

Ik tank dat ik het nog wel weet

Nu heb ik de Xbox 360-versie al eventjes niet meer gespeeld, met name omdat online multiplayershooters niet mijn ding zijn. Ik vond World of Tanks echter wel veel leuker om te spelen dan verwacht. Wat dan wel weer typisch is, is dat ik de bètatestperiode met een aantal recensenten leuker vond dan toen ik de game moest spelen met honderden Polen online. Er is wel voortdurend aan de game getweakt en geüpdatet, waarbij de makers laten zien dat ze er altijd mee bezig blijven de wereld van rupsbanden en kanonnen een meer gebalanceerd, spannender en vooral leuker slagveld te maken. Want wat is nu niet leuker dan een botte buitenlander vanuit je bank overhoop te schieten met je grote tank? Weinig.

Schiet nou (niet) eens op (mij)

Wat zoals te verwachten viel meteen opvalt, is dat de game er vele malen beter uitziet, en op een hogere framerate draait. Een genot voor het oog. De tanks zien er echt uit om door een ringetje te halen (spreekwoordelijke ring, enige ring die zou passen is The One Ring, maar die heeft niks met WW2 te maken, denk ik). Daarnaast zijn de omgevingen uiteraard er ook op vooruit gegaan, en kun je met nog meer detail en frames per seconde zien en ervaren hoe je met zijn allen de boel aan gort schiet en rijdt. Het was wel weer net als bij de vorige installatie op de 360 een wachten tot St. Juttemis, al kun je nu veel eerder al aan de slag(velden) vanwege dat de Xbox One de geweldige "speel terwijl je installeert"-functie heeft.

Granatieus

Maar het grafische is niet de enige pimpbeurt die World of Tanks heeft gekregen. Inmiddels kun je meer tutorials en trainingen doen en is alles meer uitgebreid en groter dan voorheen. Daarnaast zijn de controls ook inmiddels vele malen beter. De tank bestuur je qua voortgang door middel van enkel het linkerpookje, en dit was in het begin rampzalig. Nu voelde het gelijk goed aan. Nu is het wel zo dat al deze laatstgenoemde updates en verbeteringen ook op de Xbox 360-versie zijn doorgevoerd. Je progressie en data van de Xbox 360-versie wordt trouwens overgezet naar de Xbox One-versie. Dit gebeurde automatisch, en is een supertoevoeging. Online zijn de 360- en One-gamers samengevoegd, dus er is geen leegte op de servers. Ergens jammer, want ik houd toch ook wel van rust, en ik bak niet zoveel nog van deze game. Maar even serieus, dat is natuurlijk wederom een slimme en sociale zet van de World of Tanks-makers.

Het eindoordeel van Peter Scheffer

Er valt niet heel veel nieuws te zeggen over World of Tanks voor de Xbox One, behalve wat ik al heb gezegd in mijn vorige review van de Xbox 360-versie. Als totaal niet-liefhebber van het genre zijnde kan ik er wel flink op gaan schieten, maar ik weet gewoon dat ik tegen al die tanks niet op kan. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is de game er op alle fronten op vooruit gegaan, waarbij eigenlijk alles behalve de graphics ook geldt voor de Xbox 360-versie. De chat via Kinect-mic heb ik hier minder van gemerkt, omdat minder mensen zo'n apparaat hebben, maar naar mijn weten hebben ze dit niet veranderd, en blijft het erg storend. Verder is alles supernetjes geregeld met data-overdracht op je account en kun je blijven spelen met je mede-soldaten die (nog) niet een Xbox One hebben staan. World of Tanks op de Xbox One toont aan dat de game nog lang niet uitgeschoten is, en de komende jaren nog gestaag zal doorrijden. En al die tankpracht en praal is nog gratis ook.

    Uitmuntend
  • Gratis topshooter
  • TANKS!
  • Op alle fronten beter geworden
  • Xbox 360-data neem je mee
  • Grafisch vele malen mooier
  • Onlinechaos blijft soms te veel
  • Kinect-mic mag uit
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot World of Tanks

Series

-

Uitgever

Wargaming

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

12 april 2011

Ontwikkelaar

Wargaming

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord