PlayStation 4 volgens Sony in laatste fase levenscyclus

Geplaatst: 22 mei 2018 15:55
Aangepast: 17 juni 2018 00:00

De PlayStation 4 zit in de laatste fase van zijn levenscyclus. Dat heeft John Kodera, CEO van Sony Interactive Entertainment, tegen investeerders gezegd tijdens de Investor Relations Day 2018 in Tokyo.

Volgens Kodera gaan de verkoopcijfers van de PlayStation 4 vanaf nu dalen. Uiteraard blijft de console volop geproduceerd worden en verschijnen er de komende jaren genoeg exclusieve games. Kodera melde verder dat PlayStation Plus zeer succesvol is en dat ook PlayStation VR het naar verwachting doet. Interessant is dat hij liet weten dat Sony tot maart 2021 op deze voet verder gaat en vanaf dan naar de toekomst gaat kijken. Een subtiele hint naar de PlayStation 5 misschien?

Voorlopig kunnen we dus nog wel even verder met de PlayStation 4. Volgens geruchten zijn er al devkits van de PlayStation 5 naar ontwikkelaars gestuurd en kunnen we de console op zijn vroegst in 2020 verwachten. Sony liet eerder weten geen hardware te onthullen tijdens aankomende E3, dus een aankondiging tijdens de E3 van 2019 ligt meer voor de hand.

Bron: Twitter
Lees meer