Call of Duty: Black Ops 4 krijgt solo-trails, Battle Royale- en Zombies-modus

Geplaatst: 17 mei 2018 22:45
Aangepast: 17 juni 2018 00:22

Activision en ontwikkelaar Treyarch hebben vanavond informatie vrijgegeven over de aanstaande Call of Duty-game tijdens een livestream. Call of Duty: Black Ops 4 moet in oktober uitkomen, krijgt natuurlijk een multiplayer met een Battle Royale-modus genaamd Blackout. Daarnaast krijgt de game toch een 'soort' singleplayer en een Zombies-modus.

Treyarch heeft het recoil systeem van wapens in de game vernieuwd, deze zijn nu nog realistischer geworden. Het moedigt spelers aan om een wapen eigen te maken, door bijvoorbeeld veel te oefenen, hierdoor wordt je beter in een bepaald wapen. Het Pick 10-systeem is ook terug. Hoeveel nieuwe wapens Call of Duty: Black Ops 4 krijgt is niet bekendgemaakt, maar het zijn er in elk geval meer dan in voorgaande Black Ops-games.

De game introduceert 'Fog of War', dit zorgt voor tactische gameplay, zoals het flanken van een vijandelijk team. De ontwikkelaar laat weten dat er dedicated servers komen voor Call of Duty: Black Ops 4. Er is verder niet heel veel informatie hierover bekendgemaakt.

De game gaat ook een Battle Royale-modus krijgen genaamd 'Blackout'. In de Battle Royale-modus worden er meerdere spelers in de map gedropt, je moet alleen of als team zien te overleven en diegene die overblijft wint. Treyarch laat weten dat we in de zomer meer informatie krijgen over deze modus. Je kunt de trailer hieronder alvast bekijken.

De geruchten gingen rond dat Black Ops 4 geen singleplayer zou bevatten, de game lijkt toch een 'soort' singleplayer te krijgen. Solo-trails gaat het heten, waarbij je met de verschillende skills, wapens en technieken aan de slag kunt om deze vaardigheden later weer in de multiplayer toe te passen. Treyarch is hier verder nog een beetje vaag over.

De Zombies-modus is ook weer van de partij. Met een team zombiejagers ga je los op hordes aan zombies. Hieronder kun je een uitgebreide verhaaltrailer bekijken, de trailer brengt ons mee terug naar de Romeinse-tijd.

Je krijgt verschillende tools tot je beschikking om deze Zombies-modus aan te passen, inclusief de zombies zelf. Er zijn vanaf de release een aantal maps beschikbaar om los te gaan. De map Voyage of Despair en er keert een oudere map terug in Blood of the Dead.

Call of Duty: Black Ops 4 verschijnt op 12 oktober voor de PlayStation 4, Xbox One en de pc. Als je de game nu pre-orderd krijg je toegang tot de gesloten bèta. Wanneer deze bèta gaat plaatsvinden is vooralsnog niet genoemd.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Call of Duty: Black Ops 4

Series

Call of Duty

Uitgever

Activision Blizzard

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

12 oktober 2018

Ontwikkelaar

Treyarch

Gameliner Awards

-

Lees meer