Belgie vindt lootboxes in games ook strafbaar

Geplaatst:
Aangepast: 20 juni 2018 16:20

Belgie vindt de lootboxes in sommige games ook strafbaar. Een week nadat de Nederlandse Kansspelautoriteit heeft aangekondigd dat lootboxes kunnen worden gezien als een vorm van gokken, komt de Belgische Kansspelcommissie tot dezelfde conclusie.

De lootboxes in de games: FIFA 18, Overwatch, Counter-Strike: Global Offensive en Star Wars: Battlefront 2 zijn door de Belgische Kansspelcommissie onderzocht en deze waren allemaal in overtreding behalve Star Wars: Battlefront 2 aangezien Electronic Arts de lootboxes uit de game heeft gehaald. De Belgische minister van Justitie Koen Geens heeft de uitgevers aangeraden de lootboxes te verwijderen anders kunnen ze vijf jaar gevangenisstraf en een boete van 800.000 euro krijgen. Geens heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de lootboxes uit de games moeten worden verwijderd.

Vinden jullie dit een goede ontwikkeling of vinden jullie deze reactie van de Kansspelcommissie en Kansspelautoriteit overdreven?

Bron: VG 24/7
Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer