THQ Nordic koopt uitgever van Saints Row, Dead Island en Metro-games

Geplaatst:

THQ Nordic heeft bekendgemaakt dat het Koch Media, het moederbedrijf van Deep Silver en tevens de uitgever van de Saints Row-, Dead Island- en Metro-games, heeft gekocht. Het bedrijf laat weten dat het voor 121 miljoen Euro alle aandelen heeft bemachtigd en hierdoor ook alle studio's, licenties, IP's en andere eigendommen van Koch Media.

Na het tegenvallende succes van Homefront: The Revolution en Agents of Mayhem is het niet zo gek dat Deep Silver is opgekocht. THQ Nordic laat weten dat Koch Media zijn werk blijft doen onder dezelfde naam en een hoop dingen hetzelfde blijven. Het bedrijf is de laatste jaren flink groeiende nadat het als Nordic Games de naam en een aantal IP's van THQ kocht. Hierna veranderde de naam van de uitgever in THQ Nordic. Koch Media/Deep Silver nam in het verleden ook al wat IP's over van THQ, dus deze zijn nu allen bij dezelfde uitgever.

Metro Exodus is op het moment in ontwikkeling bij 4A Games, en deze wordt dus uitgebracht door THQ Nordic. Daarnaast werken de studio's Volition en Dambuster aan onaangekondigde AAA-games.

Bron: VG247
Lees meer