Bedenker PUBG voorstander van merkrecht

Geplaatst: 17 december 2017 10:15
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De bedenker van PlayerUnknown's Battleground Brendan Greene is een voorstander van merkrecht. Dit lijkt nogal logisch maar het gaat hem vooral om de bescherming van kleinere ontwikkelaars. Deze hebben namelijk niet de middelen om een merk stevig neer te zetten middels marketingcampagnes door een gebrek aan geld.

Met gameplayelementen uit die kenmerkend zijn voor het spel, merkt hij op dat deze onderdelen eenvoudig te kopiëren, lees te jatten zijn. Hij maakt de vergelijking met films en series die veel beter beschermd worden, waar tegelijkertijd grote ontwikkelaars met veel meer geld kunnen laten zien wat van hen is. Immers, als een game flink gepromoot wordt, lijkt het alsof dat de game is die een bepaald gameplay-element uit heeft gevonden.

Greene is de grondlegger van een spel dat enorm veel fans heeft weten op te bouwen in een korte tijd. Maar de game zelf was ooit als een mod gemaakt door een kleine onafhankelijke ontwikkelaar. Inmiddels zijn zij dankzij deze game een gevestigde naam. De Xbox One versie heeft namelijk binnen 48 uur meer dan één miljoen kopieën verkocht.

Bron: vg247
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot PlayerUnknown's Battlegrounds

Series

-

Uitgever

PUBG Corporation

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, Xbox Series

Releasedatum

12 december 2017

Ontwikkelaar

PUBG Corporation

Gameliner Awards

-

Lees meer