Persoon zet nep koffiehuis op voor gratis games

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Een persoon uit Oekraïne zet een nep koffiehuis op voor gratis games. Het gebeurt wel vaker dat mensen zich voordoen als YouTube reviewer om gratis games te scoren, maar deze keer gingen ze een stap verder.

Jacob Janerka, game developer bij Paradigm, vertelt in een Imgur post dat hij van een zogenaamde koffiehuiseigenaar het verzoek kreeg om sleutels of codes te sturen voor zijn klanten. Zijn klanten beantwoorden vragen over games voor korting op koffie en games. Janerka vond dit verdacht, omdat Engels niet de voertaal in Oekraïne is. Hij kwam na onderzoek erachter dat het opgegeven adres leidde naar een afgelegen stuk land en dat het koffiehuis Borada Drink wel bestaat in een ander deel van Oekraïne en de gebruikte foto's van hun officiële site kwamen. Bekijk hier Janerka's gehele correspondentie en onderzoek.

Gelukkig heeft de zogenaamde koffiehuiseigenaar zijn Twitter account verwijderd en wordt er niet gereageerd op verdere tweets van Janerka.

Bron: Kotaku
Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer